Tribuna
Ambasadorul SUA, la Sibiu: "Programele de antreprenoriat pot schimba mentalitățile tinerilor"
Andra MARINESCU
2304 vizualizari
Ambasadorul SUA, la Sibiu:
Studenții și profesorii Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu sunt implicați în proiecte care au menirea să schimbe mentalitatea și să încurajeze spiritul antreprenorial în rândul tinerilor, este de părere Ambasadorul SUA, E.S. Hans Klemm, care a participat la o întâlnire de lucru pe tema educației antreprenoriale în România, organizată la inițiativa Romanian-American Foundation (RAF) și găzduită de ULBS.


La întâlnire au participat membrii Consiliului de Administrație și ai echipei executive a RAF, membrii Grupului de lucru pentru educație antreprenorială al ULBS și studenți care au participat în activitățile EduHub ale ULBS.
Ambasadorul SUA este un susținător al antreprenoriatului în România și sprijină inițiativele în această direcție și proiectele RAF. ”Mă bucură să văd progresul pe care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu îl face în crearea unui ecosistem antreprenorial și observ cu satisfacție impactul proiectelor RAF. Nu este prima mea vizită la ULBS pe tematica antreprenoriatului. Vin de fiecare dată cu plăcere să mă întâlnesc cu studenți și profesori care sunt implicați în activități și proiecte menite să aducă o schimbare de mentalitate și să încurajeze dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor” a spus Ambasadorul Hans Klemm.
Romanian American-Foundation lucrează împreună cu profesori, instituții de educație și parteneri strategici din business și mediul neguvernamental pentru a crea programe care să ofere elevilor și studenților cunoștințele și aptitudinile tehnice necesare pentru a-și dezvolta spiritul antreprenorial, pentru a înțelege mecanismele de piață și a gândi inovativ.
”Discuțiile de la Sibiu au loc în contextul întâlnirii anuale a Boardului RAF. Suntem impresionați de rezultatele pe care echipa de la Sibiu le-a obținut în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial. Feedback-ul oferit de cadrele didactice care au beneficiat de proiectele implementate de RAF și entuziasmul studenților ne sunt de un real folos în evaluarea investițiilor pe care le facem în educația antreprenorială din România. ULBS este pentru noi un partener academic serios, implicat în toate proiectele fundației în domeniul antreprenoriatului” a spus Philip Henderson, președintele boardului RAF.
ULBS a inițiat în ultimii trei ani activități pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților și, în acest context, este implicată în toate proiectele inițiate de RAF în domeniul antreprenoriatului. ”Participăm cu echipe de studenți în InnovationLabs deja de trei ediții, am beneficiat de experiența americană în dezvoltarea de ecosisteme antreprenoriale prin obținerea a patru burse RAF Scholar Award pentru cadre didactice ale ULBS implicate în gestionarea societății antreprenoriale studențești EduHub și implementăm instrumentul strategic HEInnovate pentru universități antreprenoriale”, a declarat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul grupului de lucru pentru educație antreprenorială al ULBS.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA