logo
Aleea Celebrităților din Sibiu s-a îmbogățit cu alte șase stele. Marcel Iureș: „E o stație spre încununare”
Ana Maria MĂTUŞOIU
5971 vizualizari
Aleea Celebrităților din Sibiu s-a îmbogățit cu alte șase stele. Marcel Iureș: „E o stație spre încununare”

Aleea Celebrităților din Sibiu s-a îmbogățit, în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru,  cu numele unor personalități marcante din cultura mondială. Actorul Marcel Iureș, compozitorul Vasile Șirli, regizorul Philippe Genty, regizorul Rimas Tuminas, dansatorul și coregraful Ohad Naharin, actorul Marcel Iureș, precum și regizorul, dramaturgul și actorul Robert Wilson s-au alăturat celor 24 de stele dezvelite până acum. 

Ceremonia de dezvelire a celor șase noi stele a fost prezentată de directorul general al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, care a spus că „Sibiul a fost cucerit de actori”. Alături de acesta s-a aflat Irina Margareta Nistor, „o prietenă deosebită a festivalului”, cu care directorul FITS a purtat un dialog în română și engleză.  

  • „Suntem foarte mândri să avem încă șase stele, pe lângă cele 24 de până acum, între cele două ziduri de apărare. După cum vedeți, facem un dialog cu Irina Margareta Nistor, o prietenă deosebită a festivalului. E un oraș care nu a fost cucerit niciodată. Acești artiști extraordinari cuceresc orașul și sunt temelia între cele două ziduri de apărare această alee care unește primul teatru din centrul și estul Europei și care va lega drumul cu noul teatru pen care-l vom construi la Sibiu. Creatorul de teatru, artistul care a fondat și dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România, dar și cel mai bine cotat actor român de la Hollywood, Marcel Iureș, primește o stea pe aleea celebrităților pentru cariera sa excepțională de artist independent în teatru și film impusă prin calitate și verticalitate”, a spus Constantin Chiriac.

Acesta a prezentat, pe rând, artiștii care au primit câte o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, la ediția din acest an a festivalului. Compozitorul Vasile Șirli, regizorul Philippe Genty, regizorul Rimas Tuminas, dansatorul și coregraful Ohad Naharin, regizorul, dramaturgul și actorul Robert Wilson și actorul Marcel Iureș s-au alăturat „stelelor” de pe Aleea Celebrităților.

  • „Creatorul de teatru, artistul care a fondat şi dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România, dar şi cel mai bine cotat actor român de la Hollywood, Marcel Iureş, primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru cariera sa excepţională de artist independent în teatru şi film”, a declarat Constantin Chiriac despre Marcel Iureș.

La finalul evenimentului, actorul Marcel Iureș a spus că această distinctive este o „stație spre încununare” și a mărturisit că se simte extraordinar la Sibiu.

  • „E o stație spre încununare, rămâne de văzut cui o să-i placă să calce pe mine. Este prima și singura stea pe care o am, mai este una în cer, dar o să vă zic când ajung acolo. Mă simt bine la Sibiu, nu e ca acasă, că eu sunt oltean, dar e o atmosferă și pe verticală și pe orizontală”, a spus Marcel Iureș.
     

De la Aleea Celebrităților, la Gala Celebrităților

De la Aleea Celebrităților, oamenii de cultură premiați s-au mutat la Gala Celebrităților, eveniment care a debutat la ora 19, la Sala Thalia. Iubirea, tema ediției din acest an a festivalului, a fost emoția pe care organizatorii au vrut să o transmită cu ajutorul momentelor pregătite pentru artiștii de pe Aleea Celebrităților, dar și prin intermediul invitaților care au susținut momente artistice de excepție. Pe scenă au urcat Maria Pages, Group TAGO, Helga Davis și Fado Violado.

Pe lângă momentele artistice prezentate, în cadrul evenimentului au fost înmânate premii artiștilor distinși cu stele pe Aleea Celebrităților, dar și altora. Compozitorul Vasile Șirli a mărturisit, pe scena Sălii Thalia, că este extrem de  onorat pentru faptul că a primit o stea pe Aleea Celebrităților și că nu i-a venit să creadă în momentul în care a primit vestea.

  • „M-a sunat Constantin Chiriac. Îi auzeam vocea, îi auzeam formulele dânsului de bună seara și când m-a întrebat dacă aș vrea să accept o stea pe Aleea Celebrităților am fost foarte nepoliticos și n-am spus nimic. Mă gândeam care dintre prietenii mei îl imită pe Constantin Chiriac, cine îmi face această farsă de a-mi acorda mie o stea pe Aleea Celebrităților? Era atât de neașteptată această propunere. Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea fi aici, pe această Alee. S-a spus că Sibiul a fost cucerit de către artiști. Eu am fost cucerit de către acest oraș”, a spus compozitorul Vasile Șirli.

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se încheie duminică, 18 iunie.

Foto: Sebastian Marcovici/Cristian Cojocariu

 

© Cristian Cojocariu
© Cristian Cojocariu
© Cristian Cojocariu
© Cristian Cojocariu
© Cristian Cojocariu

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia