Tribuna
Aeroportul Sibiu, locul 3 în Europa la creșteri de trafic
Sorana MAIER
3959 vizualizari
Aeroportul Sibiu, locul 3 în Europa la creșteri de trafic

Aeroportul Internațional Sibiu s-a clasat pe locul III în topul aeroporturilor din Europa cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an care au înregistrat cele mai mari creșteri de trafic în 2018, conform celor mai recente date statistice pentru anul 2018 prezentate de Airports Council International Europe – ACI EUROPE în raportul publicat în luna februarie 2019.

Creșterea de 32,2% poziționează aeroportul din Sibiu înaintea aeroporturilor din Vilnius (Lituania) și Memmingen (Germania).

Tot din datele statistice furnizate de ACI EUROPE, Aeroportul Internațional Sibiu s-a clasat pe aceeași poziție în topul aeroporturilor cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an și pentru semestrul 2 al anului 2018, înregistrând o creștere de 51,6% a traficului de pasageri, raportat la aceeași perioadă a anului 2017.

”Rezultatele obținute de aeroportul din Sibiu în anul 2018 demonstrează încă o dată necesitatea dezvoltării traficului aerian, iar prezența sa în topul aeroporturilor din Europa confirmă potențialul și performanțele obținute de Aeroportul Internațional Sibiu pe întreg parcursul anului 2018”, transmit reprezentanții Aeroportului.

 

comentarii
2 comentarii

locul 3 cu curse taiate milano/paris etc
1 avion x180 locuri/nominal/medie transport 120 pasageri
3 curse taiate si sintem pe locul 3
ceva scirtzie in calcul
habarnistii de la cj,primarie si aeroport sa mearga acasa sa ceara meditatii!
ardceo
13.02.2019 13:13
Un aeroport cochet in care imi face mare placere sa zbor ,mai ales ca din Toronto am legaturi bune asigurate de austrieci sau nemti.Zborurile dureaza maxim 11 ore , singurul inconvenient este cand astept mai mult de 2 ore in Viena sau Munchen(cam in jur de 4 ore).Dumnezeu sa grijeasca acest aeroport, deoarece a zbura la Bucuresti e mizerabil din cauza romilor "care vor sa te asiste la bagaje" si apoi fiind sibian-canadian e perfect pentru mine.
ION
13.02.2019 20:51
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia