Tribuna
Aeroportul Internațional Sibiu, motiv de scandal între conducerea Consiliului Județean și un fost membru PNL
Laura BUCIU
2991 vizualizari
Aeroportul Internațional Sibiu, motiv de scandal între conducerea Consiliului Județean și un fost membru PNL

Aeroportul Internațional Sibiu este motiv de scandal între conducerea Consiliului Județean și un fost membru PNL, Ciprian Faraon, care a inițiat o petiție online prin care solicită ca nimeni să nu rămână pasiv în fața înstrăinării unui teren și a hangarului construit pe acest teren al AIS. Ciprian Faraon, care a făcut parte din Consiliul de Administrație în mandatul precedent, și care a fost și membru PNL, dar a plecat după alegerile interne.

„Nu rămâneți pasivi!  Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a inițiat un proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitație publică a terenului în suprafață de 27.267 mp și a hangarului construit pe acest teren, solicitând aprobarea studiului de oportunitate (nefăcut public!!!) și a raportului de expertiză extrajudiciară de evaluare imobiliară. (...) Acest teren și hangarul existent au fost date în administrarea Consiliului Județean Sibiu, pentru Regia Autonoma Aeroportul International Sibiu, prin HG1390/2005. Înstrăinarea acestui imobil dar mai ales schimbarea de destinație, activitățile pentru care se dorește concesionarea neavând de a face cu aviația, amputează șansele reale de dezvoltare viitoare ale Aeroportului Internațional Sibiu. Studiul de oportunitate, raportul de specialitate precum și proiectul de hotărâre limitează șansele companiilor interesate să dezvolte proiecte ce țin de dezvoltarea unui sistem cargo, a unor centre de instruire pentru personalul aviației, a unor activități de mentenanță a avioanelor, având dezideratul parcării acestora în Aeroportul Internațional Sibiu”, arată Ciprian Faraon în petiție.

Potrivit acestuia, în proiectul de hotărâre inițiat, noua destinație a imobilului dorită de Cîmpean este de „centru expozițional”. 

 

Daniela Cîmpean spune că Faraon minte

 

Contactată de Tribuna, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat că toate afirmațiile făcute de Faraon sunt false. Cîmpean spune că s-au urmărit toți pașii legali și în niciun caz în zona unde va fi spațiu expozițional nu se putea crea cargo. Un raport al discuțiilor dintre cei care și-au exprimat intenția de a concesiona spații în incinta Aeroportului va fi postat pe pagina de internet a CJ Sibiu.

„Petiția este pornită de un fost membru al Consiliului de Administrație, care are o mare supărare că nu mai are această calitate, care atâta timp cât a fost membru în CA nu a făcut nimic bun pentru Aeroportul Sibiu și care în continuare creează o atmosferă conflictuală. (...) Sunt false toate afirmațiile. Noi am continuat procedura care era începută nu de mine personal, ci de întreg Consiliul Județean care a aprobat concesiunea acelui teren acum câteva luni de zile, am mers pe procedura legală și am făcut un studiu de oportunitate care nu este secret, este parte a hotărârii de CJ. Am început acea concesiune abia după ce am discutat cu conducerea Aeroportului care ne-a făcut o hartă. I-am întrebat cum văd ei dezvoltarea Aeroportului în următorii 40 de ani și mi-au zis și toate serviciile i-am pus să le menționeze pe harta AIS. Iar acolo nu era vorba de cargo, pentru că cargo se pretează mult mai bine în cealaltă parte, respectiv partea Aeroportului care dă spre sensul giratoriu, care e acum lângă stația meteo”, a spus Daniela Cîmpean.

Ciprian Faraon a fost membru PNL, însă a părăsit partidul după ultimele alegeri interne și a spus că vrea să își lanseze un partid nou.

comentarii
7 comentarii

De cand CJ si PMS au inceput modernizarea aeroportului si-au batut joc de noi.

Orice aeroport civilizat este la o distanta de cativa zeci de km de oras. La noi, toate avioanele aterizeaza la mica inaltime fata de cladiri. Nu mai zic ca majoritatea accidentelor aviatice se produc la aterizare.
Primarul nostru iubit a facut o pista noua, un terminal nou si un turn de control nou - atunci era momentul sa il faca mai departe de oras
Eu
26.08.2019 08:01
sefa cj cimpan e profa de muzica si fost pdl deci...................................................
da certati-va cit mai mult ca vine brasovul si ia smintina
ardeo
26.08.2019 11:36
Presedinta CJ ....din franzela. Oare intitutiile abilitate ale statului nu se autosesiseaza???? Apar tot felul de lucruri prin presa, despre fabuloasele sume de la buget, cheltuite anapoda: milioane ptr reevaluare studiu spital langa groapa de gunoi, 7 mil ptr sala transilvania- ptr ce ????.... acum asta.
Alooooooooo, tantito, prin spitalul jud ai mai fost? Puteee, arata ca un grajd
26.08.2019 13:11
trebuie acest teren pt. S..U ?
Un om
26.08.2019 15:20
”Eu” are dreptate. Aeroportul e prea aproape de oraș, iar avioanele zboară la prea mică distanță față de clădiri. Nu e deloc bine, din mai multe puncte de vedere.
Maigret
26.08.2019 15:21
daca nu va place aeroportul mutativa la vilcea ca acolo e liniste, am auzit ca sunt si multe locuinte disponibile chiar la preturi bune. e si curat si frumos.
temistocle
26.08.2019 16:54
Temistocle, esti un sibian grosolan si nedestept.
Mi-e rusine cu tine
Eu
26.08.2019 21:58
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia