logo
Adopția, subiectul celei mai noi cărți a Veronicăi Iani
Andra MARINESCU
893 vizualizari
Adopția, subiectul celei mai noi cărți a Veronicăi Iani
Povestea lui Tudor, un copil adoptat, este subiectul celei mai noi cărți publicate de Veronica Iani, preocupată îndeosebi, în paginile sale, de teme sensibile. Evenimentul de lansare a volumului "Tudor - o poveste despre adopție" a avut loc marți, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.


A fost un eveniment plin de emoție cel de marți după-amiaza, unde au participat  circa 20 de copii și 35 de familii adoptatoare și în curs de adopție, cele din urmă fiind atestate ca familii adoptatoare.
Alături de Veronica Iani, autorul cărții, au fost Alexandru Ilie, directorul executiv "Alianța România fără Orfani", David Lee, președintele asociației "Un nou început", și specialiști ai Compartimentului Adopții și Post Adopții.
Timp de mai bine de o oră, specialiștii au oferit câteva sfaturi despre adopție, spulberând miturile din spatele întrebării: "Cum să îi spui copilului tău că este adoptat?".


Training despre adopție


În weekend, va avea loc un training la sediul DGASPC Sibiu adresat familiilor aflate în procedura de adopție sau care au adoptat deja, familii aflate în evidența instituției. Tema trainingului va fi "Îngrijirea corespunzătoare a copilului care a suferit traume".
Veronica Iani scrie și ilustrează cărți pentru copii despre subiecte puțin abordate în societate, precum sindromul Down, adopție sau dizabilități fizice. Spune că și-a descoperit pasiunea după ce a trecut de prima tinerețe și că îi place să descopere oameni care ajung, ulterior, personaje de carte.

Foto: Răzvan NEGRU

 

© Răzvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

Cine-i are sa-i traisca, cine nu, sa nu-i doreasca!
///
07.12.2017 13:14
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia