Tribuna
Reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie: "Studiile clinice s-au derulat şi se derulează cu respectarea legislaţiei”
Laura BUCIU
10066 vizualizari
Reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie:

ACTUALIZARE: miercuri, ora 11.45: 

Spitalul de Psihiatrie: “Studiile clinice s-au derulat şi se derulează cu respectarea legislaţiei”

Conducerea Spitalului de Psihiatrie a reacţionat la articolul privind presupusele acuzaţii aduse medicilor, printr-o replică pe care o redăm integral:

 

“Comunicatul Poliției capitalei citat în articolul Dvs. nu face referire la Spitalul de Psihiatrie Dr. “Gheorghe Preda” Sibiu și la medicii care desfasoară studii clinice în acest spital. Acesta se refera la cazul unui medic din Arad, iar alăturarea numelor medicilor psihiatri din Sibiu acestui comunicat aduce un prejudiciu de imagine nemeritat, atât spitalului nostru cât și medicilor în cauză. Medicii respectivi nu au fost “luați la întrebări de procurori” așa cum afirmați dumneavoastra, ci doar reprezentanți ai I.P.J. Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, au ridicat o serie de înscrisuri în cadrul unei anchete care vizează toate spitalele de psihiatrie din țara unde se desfasoară studii clinice. Precizam ca in Spitalul de Psihiatrie” Dr. Gheorghe Preda” Sibiu studiile clinice s-au derulat si se deruleaza cu respectarea legislatiei romane si europene precum si a regulilor de buna practica în desfăşurarea studiilor clinice efectuate cu medicamente de uz uman”.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: 

Zeci de percheziţii au fost făcute, marţi, la cabinete medicale din ţară într-un dosar în care sunt vizate 31 de unităţi spitaliceşti, existând suspiciuni, printre altele, că au fost falsificate consimţămintele unor presupuşi voluntari la testarea de medicamente. Printre unităţile vizate este şi Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”.

Surse oficiale au declarat pentru Tribuna că trei medici au fost luaţi la întrebări de procurori şi au fost ridicate înscrisuri. Este vorba de medicii Gheorghe Talău şi Bogdan Păcală, dar şi de dr. Cosmina Muntean, aceasta din urmă efectuându-şi testele la o clinică privată din Sibiu, respectiv Carpe Diem, după cum spun anchetatorii.
Poliţiştii au suspiciuni că, printre altele, medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimţămintelor presupuşilor voluntari. Surse oficiale au declarat pentru Tribuna că studiile realizate de dr. Muntean au fost respinse de Comisia de Etică a spitalului, fiind vorba de o moleculă nouă. În celelalte două cazuri, deşi existau acorduri pentru derularea studiilor încă din 2014, se pare că nu au existat pacienţi care s-au supus studiilor.

  • „Medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor - subiecţi, fie prin falsificarea consimţământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparţinătorii acestuia, fie prin consemnarea în fişele de evaluare sau foile de observaţii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

În studiu, pentru medicamente ar fi fost incluse persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau, în alte situaţii, medicamentul nici nu ar fi fost administrat.

  • "Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul care a comandat studiul, respectiv societăţile percheziţionate, documentele necesare avizării şi aprobării punerii pe piaţă a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic", mai precizează anchetatorii. 





comentarii
3 comentarii

Controlati si camerele de supraveghere sa vedeti cum is batuti pacienti si cum is amenitati de medici ....
Anonim
31.05.2016 12:26
procurorii numerg la psihiatru?
ardeo
31.05.2016 15:05
iarta-ma' a spus marius copilului lui
iarta-ma ,a spus tatal lui Luca
iertati-ma ,a spus bunica celor doi nepotei
perdeaua s-a rupt in doua si s-a facut intuneric
inca nu este ora trei dimineata , a doua zi
cred ca este prea devreme ,nu-i asa
ne ducem sa dormim pana la ora doi
oricare din maine s-ar putea sa fie un Pasti
domnul acela,naviga prea mult cu imaginatia pe noi si era
plinut,incerca sa ne explice si lua bani din explicatie
intotdeauna m-am gandit cum pot astia mari sa scrie atata
discursurile lor
asta doar bineinteles ,cu toate ca inteleg, inseamna ca nu
am stofa de intelectual
tanti doctor , unde ai ascuns utilajele de tratat pacientii ?
-
04.06.2016 17:48
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA