Tribuna
PNL
ACTUALIZARE: Sibiul, sub cod portocaliu de furtună. Cantitățile de precipitații pot depăși 70 litri/mp
ACTUALIZARE: Sibiul, sub cod portocaliu de furtună. Cantitățile de precipitații pot depăși 70 litri/mp

Meteorologii au actualizat avertizarea meteorologică, iar de duminică, de la ora 16, județul Sibiu intră sub cod portocaliu de ploi abundente, până marți, la ora 21.

  • „Avertizare meteorologică de cod portocaliu în Sibiu. Interval de valabilitate: 08.07.2018, ora 16:00 - 10.07.2018, ora 21:00. Fenomene vizate: ploi abundente, se vor semnala averse de ploaie, descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50 l/mp și izolat 70 - 80 l/mp”, arată meteorologii.

În această situație, le polițiștii fac recomandări șoferilor să circule extrem de prudent, să nu frâneze brusc, iar dacă trebuie să se oprească din cauza unui accident, să fie foarte atenți pentru a provoca o tamponare în lanț.

  • „Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută; măriți distanța între mașini; nu depășiți și nu virați la stânga în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite; asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta; nu frânați brusc și nu circulați foarte aproape de marginea carosabilului. Este zona în care crește considerabil riscul de acvaplanare”, arată polițiști.

Despre alcool la volan nici nu poate fi vorba, iar oamenii spun că dacă suntem obosiți, mai bine rămânem acasă.

  • „Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți; acordați atenție sporită pietonilor. Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment, iar dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț. Repetăm, circulați cu viteză redusă”, mai spun polițiștii sibieni.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

În weekend va ploua în tot județul Sibiu. De sâmbătă, de la ora 12, până luni la ora 21, județul se va afla sub atenționare cod galben de ploi puternice.

Meteorologii anunță că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, între județele afectate fiind și Sibiul. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30 - 40 l/mp.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA