logo
ACTUALIZARE: O turistă poloneză, accidentată în Vârful Șerbota, din Masivul Făgăraș. Va fi coborâtă în 6-7 ore de salvamontiști
Laura BUCIU
1011 vizualizari
ACTUALIZARE: O turistă poloneză, accidentată în Vârful Șerbota, din Masivul Făgăraș. Va fi coborâtă în 6-7 ore de salvamontiști
© Arhiva Tribuna

ACTUALIZARE:

În jurul orei 12.20, ISU Sibiu a anunțat că echipajul Salvamont a ajuns la victimă, iar aceasta va fi coborâtă la Cabana Negoiu și în continuare la cariera de piatră Valea Porumbacului.

Timpul estimativ de predare la echipajul de prim-ajutor este de 6-7 ore, potrivit informațiilor furnizate de Salvamont.

Condițiile meteo nu permit intervenția elicopterului SMURD.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

O turistă din Polonia a fost accidentată, miercuri, în Vârful Șerbota, din Masivul Făgăraș, după ce a căzut într-o râpă la o distanță de aproximativ 100 de metri. Salvamontiștii intervin pentru recuperarea femeii și a fost alertat și elicopterul SMURD.

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, intervenția este dificilă, pentru că pe munte condițiile meteorologice sunt nefavorabile.

  • „O turistă poloneză a căzut circa 100 de metri într-o zonă abruptă din munții Făgărașului, în apropiere de cabana Negoiu. Intervine în acest moment patrula Salvamont de la cabana Negoiu și se va trimite o echipă de sprijin în cel mai scurt timp. Condițiile meteo sunt nefavorabile”, a spus David.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat, la rândul său, că turista este accidentată la picior și la mână.

  • „Femeia în vârstă de 34 de ani, căzută într-o râpă, între Vârful Șerbota și cabana  Negoiu este conștientă și prezintă traumatisme  la un membru superior și inferior. ISU Sibiu a prealertat elicopterul SMURD și este pregătit să intervină cu o ambulanță SMURD pentru acordarea primul-ajutor medical, după ce victima va fi recuperată”, a spus Nistor.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia