logo
Activitatea Liceului Tehnologic Mîrşa, restrânsă în două corpuri de clădire
Dan FRÂNCU
1595 vizualizari
Activitatea Liceului Tehnologic Mîrşa, restrânsă în două corpuri de clădire

Deşi Liceul Tehnologic Mîrşa dispune de şase corpuri de clădire, conducerea instituţiei a luat hotărârea ca, începând cu acest an şcolar, activitatea să se desfăşoare doar în două imobile. Hotărârea de a restrânge numărul de imobile folosite pentru desfăşurarea procesului educaţional a fost luată în scopul reducerii şi eficientizării cheltuielilor de întreţinere a şcolii şi a reprezentat cea mai importantă noutate adusă de debutul anului şcolar 2017 – 2018.

Anunţul oficial de mutare a tuturor claselor de şcoală în cea mai mare clădire a liceului mîrşean (corpul principal aflat în patrimoniu), a fost făcut de directorul instituţiei de învăţământ, prof. Constantin Coropeţchi, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Pe lângă încercarea de reducere şi eficientizare a cheltuielilor de întreţinere (apă, agent termic pentru încălzire, energie electrică etc), se doreşte ca această măsură să creeze condiţiile pentru asigurarea unui plus de confort şi siguranţă pentru toţi elevii. Ca urmare a acestei reorganizări, toţi elevii ce învaţă la nivelurile de învăţământ de la liceul din Mîrşa (primar, gimnazial, liceal şi profesional) vor avea sălile de clasă în acelaşi corp de clădire, iar celălalt corp aflat în exploatare găzduieşte grădiniţa şi Centrul de Documentare şi Informare „Pinocchio”.
Alături de cadrele didactive, elevi şi părinţii acestora, la festivitatea prilejuită de începerea noului an şcolar, desfăşurată la Liceul Tehnologic Mîrşa, a participat şi primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton, reprezentanţi ai Poliţiei oraşului Avrig şi Poliţiei Locale Avrig. 

În alocuţiunea adresată participanţilor la festivitate, directorul liceului mîrşean a transmis că în ultima perioadă s-au făcut eforturi importante pentru ca debutul noului an şcolar să se poată desfăşura în condiţii bune şi a dat asigurări tuturor că ultimele retuşuri şi modernizări ale imobilului vor fi încheiate în scurt timp, fără a afecta prea mult procesul educaţional.
Liceul Tehnologic Mîrşa a fost, în anii 80 ai secolului trecut, unul dintre cele mai importante licee industriale ale judeţului, cu peste 1.500 de elevi. Liceul dispunea de internat şi cantină, pentru elevii sosiţi din multe zone geografice ale ţării, ateliere şcoală foarte bine dotate, iar zilnic existau zeci de autobuze ce duceau şi aduceau elevii spre liceu şi spre casă, fiind „acoperită” toată zona de sud a judeţului.  

În ultimii ani, în ciuda faptului că Liceul tehnologic Mîrşa a incorporat şi grădiniţa şi şcoala gimnazială, numărul celor ce frecventează instituţia a scăzut constant, ajungând acum la aproximativ 380 de copii. Cauza principală a acestei situaţii este scăderea numărului de copii, situaţie întâlnită la nivelul întregii ţări.
Conform informaţiilor oferite de directorul liceului, în acest an şcolar s-a reuşit, cu destul de mare greutate, formarea unei grupe/clase de elevi pe fiecare an de studiu şi la fiecare nivel (preşcolar, primar, gimnazial, liceal), pentru şcoala profesională existând doar  anul II (clasa a X-a) şi anul III (clasa a XI-a). 

 

[image=108937]
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia