logo
Accesul auto în Cimitirul Municipal se face electronic. 3 lei taxe de ieșire
Accesul auto în Cimitirul Municipal se face electronic. 3 lei taxe de ieșire

Accesul mașinilor în Cimitirul Municipal Sibiu se face de acum cu un sistem electronic de bariere, care permite automat intrararea mașinilor, iar la ieșire șoferii sunt nevoiți să achite taxa.
”La sfârșitul lui 2016 Cimitirul Municipal a finalizat lucrările de amenajare a unui sistem integrat de acces auto în incintă și care acum funcționează atât la poarta de pe Calea Dumbrăvii, cât și la poarta dinspre Calea Cisnădiei”, anunță Primăria Sibiu.
Investiția a fost finanțată din bugetul local, contractul de furnizare a echipamentelor, inclusiv montarea acestora, fiind de 380.268 lei. Pentru a asigura funcționarea corectă a barierelor și automatelor de eliberare a tichetelor, sistemul s-a aflat în probă timp de o lună.

Cum funcționează? 

La ambele intrări sunt amplasate bariere care se vor deschide automat. 
Pentru a ieși din Cimitir, șoferii trebuie să cumpere un tichet pe care să îl scaneze la dispozitivul barierei.
Tariful a fost stabilit prin hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 111/2013. Tichetul de ieșire costă 3 lei, acesta fiind eliberat de automatul amplasat pe aleea principală de lângă capela ortodoxă, cât și de cel amplasat pe aleea de ieșire spre Calea Cisnădiei.

Carduri de abonat

Pentru cei care vin mai des în Cimitir există posibilitatea achiziționării unui card de acces cu 10, 20, 30 sau 50 de ieșiri. Costul unui card cu 10 ieșiri este de 30 de lei, cel cu 20 de ieșiri costă 60 de lei, cel cu 30 de ieșiri costă 90 de lei, iar cel cu 50 de ieșiri are un preț de 150 de lei. Cardurile se pot obține din clădirea administrativă a serviciului public, situată lângă intrarea principală.
Pentru informarea vizitatorilor cu privire la acest sistem, administrația Cimitirului a instalat panouri informative, iar pe automatele de plată sunt explicați pașii care trebuie urmați pentru a obține un tichet.
comentarii
3 comentarii

Cat timp poti sa stai in cimitir,adica ma refer de cand intri si pana iesi.
apostol
16.02.2017 15:21
In general cine intra, nu mai iese din cimitir.
Sibian
16.02.2017 17:36
Sa platesti ca intri in cimitir cu masina (astea sunt fitele vremurilor), ca sa aprinzi o lumanare si sa pui flori pentru cei dragi pe care nu ii mai ai langa tine......este ceva .... Lasand deoparte faptul ca in permanenta, mormantul este vandalizat si faci plangeri peste plangeri si degeaba.
vali
16.02.2017 18:29
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia