logo
"Acapella" revine pentru a 12-a oară la Sibiu, cu două concerte
Andra MARINESCU
992 vizualizari
Grupul vocal "Acapella" revine la Sibiu pentru al 12-lea an consecutiv, cu bucuria de a încânta și de această dată publicul, cu două concerte menite să sărbătorească Înălțarea Domnului, duminică, în data de 20 mai. Primul concert va avea loc în Catedrala Mitropolitană, pe strada Mitropoliei, de la ora 11. Cel de al doilea concert este programat seara, în Biserica Ursulinelor de pe strada G-ral Magheru, începând cu ora 19.


Ambele concerte vor conține piese și prelucrări corale de Mozart, Josef Rheinberger, Paul Constantinescu sau Gavriil Musicescu. Intrarea la concertele "Acapella" cu prilejul Înălțării Domnului este liberă. Invitatul special al ediției din acest an este naista Daniela Ghiță. Artista a concertat alături de celebrul Gheorghe Zamfir și a fost prezentă la mai toate evenimentele dedicate acestui instrument, printre care și Festivalul Internațional de Nai ”Gheorghe Zamfir”.
Programul muzical al evenimentelor de la Sibiu cuprinde piese precum "Tatăl nostru", de Gheorghe Cucu, "Către Tine, Doamne", de Constantin Arvinte, "Ave Maria", de Ludovica da Vittoria, "Pre Tine", de Constantin Arvinte, "Ave Regina", de Josef Rheinberger, "Kyrie", de Josef Rheinberger, "Doamne, buzele mele", de Gavriil Musicescu, "Abendlied", de Josef Rheinberger, "De frumusețea fecioriei Tale", de Paul Constantinescu, și "Adoremus", de Wolfgand Amadeus Mozart.
Grupul vocal "Acapella" a luat ființă în anul 1999. Albumul de debut a fost intitulat „Trei Crai de la Răsărit”. Sibiul i-a „adoptat” în anul 2006, când "Acapella" a oferit o serie de concerte în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. De-a lungul programului "Sibiu - Capitală Culturală Europeană" și, apoi, în fiecare an, de Florii și de Crăciun, "Acapella" a încântat publicul sibian cu unicitatea melodiilor sale.
Concertele "Acapella" sunt un proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia