Tribuna
Academia Română lansează "Mihai Eminescu, întreaga operă", aplicaţie gratuită pentru telefoane inteligente
Academia Română lansează

Academia Română anunţă lansarea aplicației digitale "Mihai Eminescu, întreaga operă" marți, la Ateneul Român, cu prilejul Zilei Culturii Naționale. 

Creaţiile lui Eminescu sunt disponibile gratuit, într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store și Google Play, informează  News.ro.

Aplicaţia a avut nevoie de doi ani pentru a fi realizată de o o echipă de cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, membri ai membri ai Asociației Române de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură și tineri informaticieni, sprijiniţi financiar de Asociația NeamUnit. 

Ineditul proiect urmăreşte refacerea punţilor dintre marii întemeietori ai culturii române moderne și societate, idee asumată de echipa care a dat viaţă îndrăzneţului demers.
După seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română, aplicația "Mihai Eminescu, întreaga operă" pentru telefoanele inteligente reprezintă a doua mare relansare a Operei eminesciene.
Statisticile arată că, în prezent, mai bine de jumătate dintre locuitori utilizează telefoane inteligente, mai ales tinerii. 
Aplicația "Mihai Eminescu, întreaga operă" pentru telefoanele cu sisteme de operare Android și iOS are în vedere apropierea tineretului de "omul deplin al culturii române" prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne. De asemenea, opera este utilă și persoanelor de specialitate, care pot accesa mult mai uşor o gamă completă de elemente bio-bibliografice. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia