logo
spartan
Absenteismul în școli: 278 de elevi au abandonat școala în 2017
Sorana MAIER
1253 vizualizari
Absenteismul în școli: 278 de elevi au abandonat școala în 2017

278 de elevi sunt considerați în abandon școlar, potrivit raportului prezentat în Grupul de lucru pentru siguranţa în şcoli şi prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar, condus de subprefectul Horațiu Marin.

Cifra este însă aproximativă deoarece la liceele tehnologice, anul școlar se încheie în 20 iulie. Din numărul total, 120 de elevi sunt în mediul urban, iar cele mai multe cazuri sunt înregistrate în învățământul profesional, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

428 de elevi au avut nota scăzută la purtare sub 7, pentru absențele nemotivate, potrivit raportului prezentat de Inspectoratul Școlar Județean. Tot în anul școlar 2017 – 2018, peste 120 de elevi au fost exmatriculați din aceeași cauză.

“Deși sunt în scădere față de anii precedenți și se situează sub media pe țară, absenteismul și abandonul școlar sunt fenomene care ne preocupă, din perspectiva prevenției”, a subliniat subprefectul Horațiu Marin.

 

Infracțiuni în școli

 

În anul școlar 2017 – 2018, polițiștii au desfășurat peste 1.100 de activități preventive în județ. Au participat la 178 de ședințe cu cadrele didactice și părinții și la peste 540 de ore de curs cu elevii. Cu toate acestea, s-au înregistrat 37 de infracțiuni în incinta școlilor și în zonele adiacente (cu 5 mai multe decât în anul școlar 2016 – 2017). Cele mai multe, 25, s-au petrecut în mediul urban. Infracțiunile sesizate au fost: lovire sau alte violențe – 26 (18 în mediul urban), amenințare – 1, distrugere – 2, furt – 7 (5 în mediul urban), ultraj – 1.

Elevii au fost cei mai mulți autori de infracțiuni (22), apoi aparținătorii (6). Victimele infracțiunilor au fost elevi (31) și cadre didactice (4)

Potrivit raportului Serviciului Ordine Publică al IPJ Sibiu, principalele cauze ale infracțiunilor au fost „rivalitățile dintre elevi și deficiențele în ceea ce privește educația civică, antiinfracțională și antivictimală a elevilor, manifestată prin necunoașterea legilor și a consecințelor unor fapte”.

Siguranța elevilor și a personalului didactic în școli și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar reprezintă obiectivul Planului Teritorial Comun de Acțiune, coordonat de Instituția Prefectului – Județul Sibiu. Instituțiile implicate în acest Plan sunt: Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

 

 

            

             

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia