logo
A mers pe jos până la sediul Guvernului. Răspunsul primit de primarul din Copşa Mică, o bătaie de joc!
Vasile ANTIPA
4377 vizualizari
A mers pe jos până la sediul Guvernului. Răspunsul primit de primarul din Copşa Mică, o bătaie de joc!

A mers până la București pe jos pentru a atrage atenția asupra gravelor probleme cauzate de întreruperea finanțării la proiectul de apă și canalizare, însă primarul din Copșa Mică a primit un răspuns greu de catalogat din partea Guvernului României.

După aproximativ o lună și jumătate de când a ajuns la București și a lăsat memorii la toate instituțiile importante ale României în speranța rezolvării acestei probleme, Daniel Tudor Mihalache a primit un răspuns năucitor din partea Secretariatului General al Guvernului. Reprezentanții Executivului pasează problema către Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și Prefecturii Sibiu. Finalul este însă unul care denotă dispreț, terminându-se la jumătatea propoziției. "Urmează ca în termenul legal, instituțiile sesizate să...", este încheierea răspunsului semnat de unul dintre directori.

Toată povestea a pornit de la o ordonanță de guvern dată în anul 2007, în care orașelor puternic afectate de poluare Copșa-Mică și Zlatna trebuiau să li se introducă din fonduri guvernamentale apă și canalizare. Acțiunea era obligatorie pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru rețeaua de apă-canalizare, angajându-se că va deconta plata integrală a lucrărilor, însă până în prezent a plătit numai aproximativ 50% din banii pe care îi datorează către constructor.

Între timp, constructorul a acționat în judecată Primăria Copșa-Mică, astfel încât valoarea datoriilor se ridică în prezent la 700.000 de lei. Cum există și o hotărâre judecătorească pentru plata acestor penalități, orașul Copșa Mică trebuie să plătească respectivii bani. Iar toate demersurile către Executiv au rămas fără ecou până în acest moment.

Potrivit primarului, în cazul în care Guvernul nu va plăti cei 700.000 de lei către constructor, se va trece la procedura de executare a Primăriei, conturile fiind blocate și, implicit, acest lucru a condus la sistarea investițiilor programate de administrația locală în acest an.





comentarii
1 comentarii

La varianta mersului pe coate si genunchi nu v-atzi gandit?
Poate inauguram astfel un traseu al suferintzei mai celebru ca cele invechite spre Santigo de Compostella sau Fatima sau Lourdes sau Medjugordje...
Abia asteptam!
Mick
17.11.2017 14:51
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia