Tribuna
711 persoane angajate prin intermediul AJOFM Sibiu, în primul trimestru al anului 2019
711 persoane angajate prin intermediul AJOFM Sibiu, în primul trimestru al anului 2019
În primul trimestru al anului 2019, ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de AJOFM Sibiu, 711 persoane s-au încadrat în muncă.


Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 martie, 335 au peste 45 de ani, 130 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 127 au între 25 și 35 de ani, iar 119 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 87 tineri NEET).
Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (414), numărul femeilor fiind de 297.
În funcţie de rezidenţă, 402 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 309 persoane sunt din mediul rural.
"Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată astfel: (231 persoane) cu studii liceale şi post liceale, gimnaziale (154 persoane), profesionale (171 persoane), superioare (108 persoane) iar 47 persoane sunt cu studii primare şi fără studii" Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Sibiu în primele trei luni ale anului 2019, 298 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre", arată reprezentanții AJOFM Sibiu.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
În primul trimestru al anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.607 persoane.
Informaţii detaliate privind stadiul realizării “Programului de ocupare a forţei de muncă” al AJOFM Sibiu sunt disponibile şi pe pagina de internet a instituţiei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia