logo
33 de cupluri au fost sărbătorite la "Nunta de Aur”, în Avrig
Dan FRÂNCU
1267 vizualizari
33 de cupluri au fost sărbătorite la
Au dovedit că sunt capabili să arate şi să ofere celuilalt o dragoste nemărginită, că au încredere, curaj, ştiu să sufere sau să se bucure împreună, că nu îşi pierd uşor speranţa şi că sunt consecvenţi şi au ajuns „cupluri de aur”. Cu prilejul aniversării celor 50 de ani de căsnicie, duminica trecută, în organizarea Primăriei oraşului Avrig (Serviciului Public de Asistenţă Socială Avrig) şi Consiliului Local Avrig, 33 de cupluri din oraşul Avrig au fost invitate să petreacă la „Nunta de Aur”, eveniment închinat familiei şi statorniciei.

Sărbătorirea cuplurilor ce şi-au unit destinele acum o jumătate de secol s-a desfăşurat la Sala „Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig, începând cu ora 15.
Participanţii la eveniment au fost întâmpinaţi cu şampanie şi după ce fiecare şi-a găsit locul în sala de festivităţi, amfitrionul întâlnirii, bibliotecara avrigeancă Maria Grancea, a adresat un scurt cuvânt de salut şi a prezentat întâiul moment al programului: rugăciunea de binecuvântare. Preoţii ortodocşi Ovidiu Vili Stroe şi Mihaiu Resiga (acesta numărându-se printre sărbătoriţii zilei), au oficiat o scurtă slujbă şi s-au rugat pentru sănătatea şi binecuvântarea tuturor celor ce au ajuns să fie sărbătoriţi în cadrul evenimentului.
După momentul religios, primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, a mulţumit tuturor participanţilor pentru prezenţă, iar, în alocuţiunea ce a urmat, a ţinut să felicite sărbătoriţii şi să le mulţumească acestora pentru dovada de înţelepciune şi statornicia arătate.
Apoi, fiecare cuplu sărbătorit a fost felicitat personal de edilul şef avrigean, iar soţii (în unele cazuri, doar unul dintre soţi) au primit o frumoasă „Diplomă de Statornicie” şi un premiu de 300 de lei.
În continuare, cei prezenţi au servit gustări reci, şi au fost invitaţi să urmărească un program de dansuri populare, oferit de Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului”. (Câţiva dintre sărbătoriţi nu s-au putut abţine şi au ieşit la joc, alături de tinerii dansatori avrigeni, momentele acestea fiind deosebit de savuroase şi răsplătite cu aplauze calde din partea celor prezenţi.) 
Cum este şi normal, de la o nuntă nu poate lipsi tortul mirilor. Acest desert dulce, a fost prezent şi la „Nunta de Aur” – Avrig, 2018, iar cinstea de a-l întâmpina şi „tăia” pentru toţi sărbătoriţii a revenit cuplului Veronica Maria şi Bujor Septimiu Tatu. (Dr. Bujor Septimiu Tatu este „Cetăţean de Onoare” al oraşului Avrig.)
A fost o sărbătoare aniversare foarte reuşită, cu multe momente emoţionante, frumoase şi pline de sensibilitate, aşa cum trebuie să fie toate evenimentele dedicate celor care sunt adevărate exemple de viaţă pentru semenii lor.
În conformitate cu prevederile unei hotărâri adoptate recent de Consiliul Local al oraşului Avrig, la această ediţie a evenimentului „Nunta de Aur” au fost sărbătorite cuplurile ce au aniversat 50 de ani de la oficierea căsătoriei în anul 2018, precum şi cele care au avut această aniversare în anii 2016 şi 2017, ani în care nu s-a organizat aniversarea. Prin aceeaşi hotărâre s-a aprobat premierea fiecărui cuplu sărbătorit cu suma de 300 lei, precum şi oferirea „Diplomei de Statornicie”. Cuplurile ce nu au reuşit să se prezinte la „Nunta de Aur”, dar care au depus documentaţia pentru această iniţiativă, îşi vor primi premiul în bani şi diploma direct la domiciliu, de la reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Avrig.
Pentru organizarea acestui eveniment aniversar, din bugetul local al oraşului Avrig pentru anul 2018 a fost alocată suma de 15.000 lei.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia