Tribuna
260 de medici de familie din judeţ protestează. Nu se eliberează reţete compensate sau gratuite
Laura BUCIU
1298 vizualizari
260 de medici de familie din judeţ protestează. Nu se eliberează reţete compensate sau gratuite

Peste 260 de medici de familie s-au raliat protestului naţional, iar vineri nu vor elibera reţete compensate sau gratuite şi nu vor scrie trimiteri către cabinete de specialitate în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Medicul de familie Loredana Piloff a declarat că peste 260 de medici de familie din Sibiu au decis să protesteze în acest fel, ca o reacţie la faptul că nu s-a mărit bugetul pentru această specialitate. "Noi suntem un colectiv unit şi aceasta a fost decizia la nivel naţional. În Sibiu sunt peste 260 de medici. Sperăm ca doleanţele noastre, ale medicilor de familie, să producă reacţii la nivelul Casei Naţionale de Asigurări şi să putem reveni la normal începând de luni", a declarat, pentru Tribuna, dr. Loredana Piloff. 

Dr. Piloff a mai spus că toţi medicii de familie sunt în cabinete şi asigură asistenţa medicală, însă nu eliberează reţete compensate şi gratuite şi nu fac trimiteri către specialişti. 

La nivel naţional, medicii refuză să semneze cu casele județene de asigurări de sănătate niște acte adiționale la contractul-cadru. Motivul este că ar trebui să semneze retroactiv, așa că preferă să aștepte câteva zile și să le semneze de săptămâna viitoare.

Medicii îi roagă pe pacienți să aibă răbdare și să revină la începutul săptămânii pentru rețelele gratuite sau compensate. În ceea ce privește consultațiile, pacienții au de ales - fie le plătesc, fie se întorc la începutul săptămânii viitoare. În funcție de relația medic-pacienți, medicii pot alege să facă aceste consultații gratis.

În cazul unor urgențe, pacienții vor fi redirecționați către spitale.

Deocamdată nu există nicio reacție de la Casa de Asigurări de Sănătate, deşi medicii și-au exprimat nemulțumirile încă de săptămâna trecută. Ei cer să li se mărească bugetul pentru medicii de familie și nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru.

foto: Arhiva Tribuna

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia