logo
248 de candidați vor susține, miercuri, examenul de Definitivat
Andra MARINESCU
641 vizualizari
248 de candidați vor susține, miercuri, examenul de Definitivat
© Arhiva TRIBUNA
Miercuri, 18 iulie, 248 de candidați vor susține examenul de Definitivat, în județul Sibiu. Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, va fi un singur centru de examen în județ, respectiv la Colegiul Economic "George Barițiu" Sibiu.


Cei mai mulți candidați pentru examenul de Definitivat sunt educatori, în limba de predare română, și învățători, tot la clase de română.
Examenul va debuta la ora 10, dar candidații  trebuie să se prezinte în săli între orele 8 - 8.45.


Primele rezultate, pe 24 iulie


Rezultatele vor fi afișate pe 24 iulie, zi în care se pot depune și eventualele contestații. De asemenea, contestații pot fi depuse și pe 25 iulie.
Soluționarea lor va avea loc în perioada 25 - 27 iulie, iar pe 27 iulie se vor afișa notele finale.
În perioada 30 iulie - 3 august, vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale tabelele nominale cu candidații admiși și vor fi validate rezultatele examenului, prin ordin al MEN.
Definitivatul este examenul în urma căruia cadrul didactic depășește stadiul de debutant. După definitivat, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I.
Lucrările scrise vor fi evaluate în șase centre organizate la nivel naţional, la nivelul inspectoratelor școlare din județele Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și din municipiul București.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia