Tribuna
238 pentru moţiune! 238 pentru România!
238 pentru moţiune! 238 pentru România!
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost votată de 238 de parlamentari, fapt ce a dus la prăbuşirea guvernării PSD. ”Opoziţia unită a învins, intrăm astăzi într-o nouă etapă politică. Cu un nou Guvern, cu o nouă majoritate, vom recupera toate şansele ratate pentru România şi o vom reconstrui din temelii”, a anunţat preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.

 

Prim-vicepreşedintele PNL, a atacat Guvernul Dăncilă, joi, în plenul Parlamentului, în timpul dezbaterilor privind adoptarea moţiunii de cenzură, spunând că se adresează pentru ultima oară unui guvern ”nelegitim”. "Cred cu tărie că astăzi ne adresăm pentru ultima dată unui premier nelegitim care a călcat în picioare aşteptările unei ţări întregi de a merge mai mult spre Europa şi a nu reveni la fărădelegile anilor 90. Cred cu tărie că este pentru ultima dată când un premier nelegitim îndrăzneşte să-şi ameninţe colegii de partid şi membrii Opoziţiei cu dosare penale ca pe vremea lui Liviu Dragnea. Toţi cei care aţi fost ameninţaţi aveţi posibilitatea să ieşiţi din această captivitate creată exact de cea care a fost, la rândul ei, prizoniera unui condamnat penal, Liviu Dragnea", a spus deputatul de Sibiu.

 

”Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliţia”

 

Raluca Turcan a vorbit în plenul parlamentului despre incompetenţa guvernului şi despre lipsa de siguranţă în ţară în urma deselor atacuri împotriva justiţiei. ”Din păcate, sub incompetenţa acestei guvernări fărădelegea face legea! Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliţia. Iar mii de recidivişti eliberaţi de dumneavoastră şi de dl. Iordache seamănă teroare în satele şi oraşele României. Dumneavoastră şi anturajul aţi ajuns în situaţia dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Eraţi obligaţi ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereţi votul Parlamentului. Nu aţi făcut-o, încercând efectiv să fugiţi, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligaţie constituţională. În momentul de faţă, de facto şi de jure, nu mai sunteţi premierul României ci o persoană particulară care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria! Această moţiune de cenzură este şansa de a reveni în ţară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală şi constituţională la vârful statului. Moţiunea echivalează cu un mandat de aducere în faţa Parlamentului pentru un guvern care refuză să respecte legea! Guvernarea Dăncilă este în momentul de faţă ruptă total de români şi respinsă de ei la alegerile şi referendumul din 26 mai”, a mai spus Raluca Turcan.

 

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să propună noul premier

 

Preşedintele a salutat demersul liberalilor şi i-a felicitat pe parlamentari pentru acest vot. ”Rezolvat! Azi a câştigat România. Votul românilor din 26 mai la referendum a fost pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD e rezultatul firesc al întregii societăţi faţă de abuzurile acestui guvern. Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD. Felicit PNL pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul de a găsi susţinere şi sprijin. Felicit şi celelalte partide de opoziţie, care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern PSD-ist eşuat şi derutat. Românii au cerut căderea guvernului, stoparea amnistiei şi graţierii, să nu se producă îndepărtarea de UE. Bilanţul de azi vorbeşte de la sine: am reuşit să îndeplinim toate aceste dorinţe legitime şi să oprim dezastrul PSD.

Mă bucur că s-a conturat o opoziţie care s-a implicat şi a arătat că poate lucra împreună”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a declarat că trecerea moţiunii ”e un semn de maturitate politică” pentru că ”orice zi cu guvernul Dăncilă ar fi însemnat încă o zi pierdută”. Şeful statului a convocat pentru vineri, de la ora 11 întâlniri cu partidele parlamentare pentru a vedea care sunt intenţiile politice ale acestora. ”Voi propune o soluţie cu mandat foarte clar: guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura. Cea mai bună soluţie e întoarcerea cât mai rapidă la vot, adică anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există consens. La consultări voi constata în ce măsură există acest consens. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a celei mai bune soluţii constituţionale. România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor”, a mai spus Klaus Iohannis.

comentarii
3 comentarii

Imi inchipui ce fericiti or fi Sica si ciocanitoarea Woody! cred ca sarbatoresc cu sampanie... Sa nu vi se aplece, dragilor!
10.10.2019 22:10
a-ti inceput cu stangul ...Orban prim ministru si sotia lui Crin - comisar la transporturi
omul de dreapta dezamagit
11.10.2019 06:14
shie poza faina sica in fata raluca de base PDLEU de botosani in spate!
adi3
13.10.2019 17:18
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia