Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
20 de firme din județul Sibiu primesc fonduri europene. Fabrică nouă de dale și borduri din cauciuc reciclat, echipamente pentru mobilier, construcții rezidențiale și tehnică dentară
Sorana MAIER
2359 vizualizari
20 de firme din județul Sibiu primesc fonduri europene. Fabrică nouă de dale și borduri din cauciuc reciclat, echipamente pentru mobilier, construcții rezidențiale și tehnică dentară

 

20 de societăți comerciale din județul Sibiu, majoritatea din municipiul reședință de județ, au primit finanțări între 200.000 lei și 1,5 milioane lei, pentru proiecte destinate întreprinderilor mici și mijlocii.
Între proiectele finanțate, se numără înființarea unei unități noi de producție dale și borduri din cauciuc reciclat, pentru care suma finanțată va fi de 776.000 lei. Multe dintre proiecte sunt destinate dotării și tehnilogizării unor fabrici de mobilă, dar și pentru servicii turistice, diversificarea serviciilor, pentru achiziția unor echipamente și utilaje necesare lucrărilor de construcții rezidențiale și nerezidențial sau pentru tehnică dentară.
Contractarea proiectelor depuse spre finanțare prin POR 2014-2020, pentru dezvoltarea IMM-urilor de la nivelul Regiunii Centru, se apropie de final. Un număr de 124 de contracte de finanțare au fost semnate la sediul ADR Centru, la începutul lunii septembrie, pe Prioritatea de Investiții 2.2 a Programului Operațional Regional 2014-2020 ce vizează finanțarea proiectelor de dezvoltare ale mediului privat din cele 6 județe: Alba, Covasna, Brașov, Harghita, Mureș, Sibiu. La nivelul Regiunii Centru, s-au depus în perioada februarie – august 2017, pe această prioritate de investiții, un număr de 225 de proiecte care solicitau fonduri pentru dezvoltare în valoare de cinci ori mai mult decât din bugetul alocat la nivel de regiune, în valoare de 343 milioane lei fonduri europene.
Cele 124 de proiecte finanțate semnate pe această prioritate au o valoare totală de 655.544.913 lei, din care valoarea solicitată de beneficiari ca și finanțare nerambursabilă, este de 363.338.248 lei. Prin fondurile alocate acestor proiecte se vor realiza lucrări de construire sau extindere a spațiilor de producție sau servicii, dar și dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Un proiect depus spre finanțare pe această prioritate, putea solicita o finanțare nerambursabilă între 200.000 și 1.000.000 euro. Un număr de 225 de proiecte s-au depus pe această prioritate de investiții, solicitând spre finanțare nerambursabilă suma de 647,30 milioane lei. Dintre acestea, 16 proiecte au mai rămas în diverse etape de evaluare, urmând să se stabilească în perioada următoare când vor semna contractele de finanțare, potrivit ADR Centru.
”Prin proiectele pe care le-am semnat și le vom mai semna pe această prioritate de investiții ajungem la un grad de contractare de 122%. Solicitarea venită din partea mediului privat,  de a finanța și mai multe proiecte, este mare și am susținut și noi la Autoritatea de Management, alocarea unui buget mare și contractarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea firmelor. Sunt proiecte care generează noi locuri de muncă, care susțin extinderea și diversificarea activității firmelor, fie ele microîntreprinderi, firme mici sau mari, acțiuni care, pe termen lung, susțin dezvoltarea economiei locale și regionale, îmbunătățirea competitivității economice și venituri mai bune pentru cel puțin 500 de familii”, a declarat domnul Simion Crețu director general ADR Centru.
Au primit finanțare prin această prioritate firme din diverse domenii, de la estetică medicală, la fabrici de mobilier, de producție de mochete, sticlă securizată, tipografii sau în domeniul turistic. Informații privind proiectele contractate în Regiunea Centru în cadrul POR 2014-2020 regăsiți pe pagina www.regio-adrcentru.ro, Secțiunea ”Informații pentru solicitanți și beneficiari/Situația proiectelor”, unde se găsesc și alte informații despre proiecte. Cei ce doresc să știe ce fonduri sunt disponibile pentru finanțarea firmelor, se pot abona la Catalogul Surselor de Finanțare nerambursabile, actualizat lunar și transmis electronic de către ADR Centru.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia