Tribuna
17.500 kilometri, străbătuți în Casa Hermes
Andra MARINESCU
2086 vizualizari
17.500 kilometri, străbătuți în Casa Hermes

În perioada 20 aprilie - 23 iulie, vizitatorii Muzeului de Etnografie Universală "Franz Binder" călătoresc. Aceasta este tema expoziției ce va fi deschisă miercuri, 19 aprilie, la ora 13, în Casa Hermes. 

  • "Toată viața călătorim. De fapt, viața însăși este o călătorie. Pentru unii dintre noi călătoria este un scop în sine, pentru alții este doar un mijloc. Călătorim din curiozitate, să descoperim, să ne descoperim, să uităm de noi, să ne regăsim... Ajungem în locuri cu care ne indentificăm și care ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva, cândva, am mai fost pe acolo. Sau poate că simțim că ar fi trebuit să ne naștem acolo. Sunt locuri în lume unde ne simțim mai acasă decât acasă. (...) Unii dintre noi suntem fascinați de culturile îndepărtate, alții ne simțim mai confortabil în spațiul familiar al Europei. În esență, nu îți poți cunoaște pe deplin identitatea fără a lua contact cu alte culturi”, a spus Crina Mareș, curatorul expoziției. 

Expoziția poartă vizitatorii prin lume, cu ajutorul obiectelor din colecțiile Muzeului. Fie că este vorba de instrumente muzicale, obiecte de cult sau decorative, cu ajutorul lor, străbatem Africa, Asia, Australia, vizităm insule îndepărtate, întâlnim civilizații fascinante, ascultăm povești. Pe parcursul celor 17.500 de kilometri, în această călătorie imaginară vor fi 142 de obiecte din 75 de țări. 

"Călătoria" poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10 - 18.

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA