logo
"141A.D - Misiune în Dacia”, lungmetrajul realizat de două asociații din Sibiu, prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film și Istorii din Râșnov
"141A.D - Misiune în Dacia”, lungmetrajul artistic realizat de două asociații culturale din Sibiu, a fost finalizat și va avea avanpremiera la sfârșitul acestei săptămâni, dumincă, 22 iulie, în cadrul Festivalului de Film și Istorii din Râșnov.


De la ora 14, la Cinematograful "Amza Pellea" din Râșnov, iubitorii de film și istorie pot urmări  unul dintre puținele filme românești cu acțiune desfașurată  în perioada antică, când civilizațiile daco-gete și Imperiul Roman trăiesc în legendă și război. Producția sibiană "141 A.D-Misiune în Dacia" reprezintă primul lungmetraj românesc independent de mister și mitologie antică.
Alături de producțiile cinematografice "Dacii" (1966), "Columna" (1968) și "Burebista" (1980), producția sibiană tratează narativ aceeași epocă, a istoriei vechi românești. Scenariul filmului urmărește povestea Centurionului Marcus, trimis pentru o misiune specială în teritoriile necunoscute ale dacilor liberi din afara Imperiului, în anul 141.
În distribuția filmului îi regăsim pe Cristian Stanca, Augustin Ungureanu, Cătălin Neghină, Laura Petresc, Florin Nicula, Cristian Ciomaga și mulți alții.
Filmul este o coproducție a Asociației "Nova Polaris" Sibiu și a Asociației Culturale "Veteres Milites" Sibiu și reprezintă debutul cinematografic în lungmetrajul de ficțiune al regizorului Octavian Repede.
Următoarea avanpremieră a filmului este în data de 29 august, la Cinema "Arta", Târgu-Mureș, în cadrul Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți "SIMFEST". (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

vino

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia