Tribuna
12.000 de puieţi de gorun şi paltin de munte, plantaţi în weekend în Guşteriţa
12.000 de puieţi de gorun şi paltin de munte, plantaţi în weekend în Guşteriţa
Aproximativ 450 de persoane, adulți și copii, au participat sâmbătă, 23 martie, în zona Gușterița, la o amplă acțiune de plantare de puieți, organizată de Ocolul Silvic Sibiu din cadrul Direcției Silvice Sibiu, în colaborare cu Green Smart Electric SRL și Atelier MI Concept-Design SRL-D, reprezentate de Petra Radu si Ioana Mohanu.


Acțiunea se înscrie în cadrul activităților desfășurate cu ocazia “Lunii plantării arborilor”, sub sloganul Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA – "Contează pentru viitor".
Voluntarii de la Asociația "WeHelp" Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Colegiul Economic "George Barițiu", Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum", Grădinița "Montessori" Sibiu, Puma Club Sibiu, dar și familii cu copii venite individual sau în grupuri organizate pe Facebook, au plantat 12.000 de puieți de gorun și paltin de munte, pe 2,5 hectare.
Acțiunea a avut loc sub îndrumarea și coordonarea de specialitate a personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Sibiu, a șefului de ocol ing. Silviu Sbârcea și a responsabilului cu activitatea de regenerare a pădurilor, ing. Sebastian Giurca. Silvicultorii le-au explicat participanților modul în care trebuie efectuate lucrările astfel încât să fie asigurată prinderea puieților și dezvoltarea lor corespunzătoare.
La sfârșitul zilei, fiecare participant a primit un certificat de viitor pe care se trec coordonatele geografice ale zonei de desfășurare a activității, astfel că vor putea reveni peste ani să vadă modul în care s-a dezvoltat pădurea plantată de ei.
Activitățile desfășurate sub egida “Luna plantării arborilor” au un scop educativ, de conștientizare a tinerei generații cu privire la importanța gospodăririi durabile a fondului forestier național și a protecției mediului înconjurător. (A. M.)

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia