logo
11 milioane de euro pentru trei clădiri ale Spitalului Județean. Saloane cu aer condiționat, rețele noi și 15 puțuri pentru energie din sol
Sorana MAIER
1564 vizualizari
11 milioane de euro pentru trei clădiri ale Spitalului Județean. Saloane cu aer condiționat, rețele noi și 15 puțuri pentru energie din sol
© Răzvan NEGRU

Spitalul Clinic Județean de Urgență va fi modernizat cu 11 milioane euro, după ce Consiliul Județean Sibiu a semnat marți cu ADR Centru contractul de finanțare pentru un proiect destinat reabilitării termice a trei dintre clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020.
Este prima oară când spitalul județean va utiliza energie regenerabilă, fiind vorba despre 15 puțuri forate în sol. Prin reabilitarea termică a clădirilor economia de energie și economia financiară vor fi de minim 45% și maxim 76% față de situația de acum. Gazele cu efect de seră vor fi de asemenea semnificativ reduse, fapt ce va contribui la o mai bună calitate a aerului în centrul orașului. La o valoare totală a proiectului de 50.146.330,86 (peste 11 milioane euro), sumele angajate din bugetul județului sunt de peste 1,4 milioane de euro. Ele acoperă contribuția proprie aferentă cheltuielilor eligibile în valoare de 884.702,11 lei, și cheltuielile neeligibile, în sumă de 5.911.225,37 lei, ultimele fiind destinate în special renovării și îmbunătățirii circuitelor din cadrul blocului operator.
„Anul Centenarului ne poartă noroc și Consiliul Județean Sibiu va reuși să atingă cifra de 100 de milioane de euro contractate din fonduri europene - o realizare excepțională mai ales în condițiile actualului buget vitregit. O dată cu semnarea acestui contract de finanțare, depășim deja 93 de milioane de euro. Contractul pe care îl semnăm azi e dovada cea mai bună că - așa cum am promis - investițiile în actualul spital continuă și nu blocăm totul până la construirea unui nou spital județean, întrucât și pe termen scurt, asigurarea unor bune condiții pentru desfășurarea actului medical este o prioritate” a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Oana Popa, directorul Direcției Strategii Proiecte, a prezentat proiectul și clădirile care vor beneficia de reabilitare termică și lucrări aferente de modernizare.

Clădire modulară pe perioada șantierului

Va fi reabilitată clădirea de pe Bd. Coposu, construită în anul 1984, unde funcţionează Secţiile Clinice Neonatalogie, Prematuri, Obstetrică-Ginecologie I şi II, Cardiologie I şi II, Laboratorul Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, Laboratorul de Analize şi o farmacie.
Cea de-a doua clădire ce intră în proiect este blocul chirurgical construit în 1913, care adăposteşte Secţiile Clinice Chirurgie I şi II, Ortopedie, Urologie şi Neurochirurgie.
Și Secţia Clinică Dermato-venerologie, construită în anul 1904, care a fost reparată în urmă cu 13 ani, va fi reabilitată.
Pe perioada șantierului, în curtea Spitalului va fi construită o clădire modualară, cu paturi, saloane, săli de tratament, unde se vor muta secțiile afectate de lucrări.
”Vom merge pe o construcție modulară metalică și temporară și atunci vor fi create în curtea interioară alte spații unde vom muta secțiile  care se reabilitează. Proietul este în curs de desfășurare, avem primul aviz”, au explicat reprezentanții Spitalului.
Lucrările de reabilitare vor include refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal, termice, ventilatie, electrice, cu realizarea de noi trasee acolo unde este cazul, reparații tencuieli, pardoseli interioare in zonele de intervenție, recompartimentări interioare, înlocuirea tâmplăriei interioare și a celei exterioare (uși, ferestre), termoizolarea exterioara a pereților și refacere fațadă, echipamente și dotări specifice eficientizării energetice (ex. pompe de căldură cu sondare sol, centrală de ventilație cu recuperare de căldură) dar și facilități pentru persoanele cu dizabilități (rampe și semnalizare adecvată).

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia