logo
100 de biciclete oferite de PS Macarie pentru copii nevoiași din Mediaș, Copșa Mică și Valea Viilor
Vasile ANTIPA
1588 vizualizari
100 de biciclete oferite de PS Macarie pentru copii nevoiași din Mediaș, Copșa Mică și Valea Viilor

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a oferit, joi, 100 de biciclete copiilor sărmani din Copșa Mică, Mediaș, Valea Viilor și Motiș, noteaza site-ul www.mitropolia-ardealului.ro. Bicicletele achiziționate prin donațiile românilor din Scandinavia au fost oferite copiilor de Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Copiii au primit bicicletele la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Copșa Mică, unde PS Episcop Macarie a fost întâmpinat de protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban și preoții de la bisericile din Copșa Mică, Valea Viilor, Motiș, de la cimitirul ortodox din Mediaș, precum și din alte parohii. Delegatul Arhiepiscopiei Sibiului a fost pr. Vasile Dariciuc de la Departamentul de Tineret al eparhiei. Înainte de a împărți bicicletele, soborul de preoți condus de PS Episcop Macarie a oficiat o slujbă de mulțumire, iar la final ierarhul i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, părinți și copii din parohiile amintite.

Copiii au primit mai apoi bicicletele de la PS Episcop Macarie, împreună cu binecuvântarea arhierească. Bucuria copiilor care au primit darurile mult visate a fost una de nedescris.

Mulți dintre cei mici ne-au spus că și-au dorit foarte mult să aibă o bicicletă, dar părinții nu au avut posibilitățile materiale pentru a le îndeplini această dorință, iar acum, prin grija preoților, au primit acest frumos dar. Proiectul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord s-a intitulat „Pedalând pentru viață” și a încununat alte proiecte social-filantropice desfășurate de eparhie în zona Copșa Mică-Valea Viilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia