logo
Uniţi (nu) Salvăm gafele electorale
Dumitru CHISELIŢĂ
955 vizualizari

Nu ştiu prin ce metode specifice sau nespecifice îşi aleg partidele responsabilii de imagine, sau dacă liderii plini de leadership au sau nu pe lângă ei un „second in command” care să le spună, atunci când logica o ia cu pluta pe Bistriţa ori alt râu pretabil la acest sport, „alo, frăţioare, nu aşa, că sună ca pixu Flaro. Zi-i altcumva că ne facem de coco!”. Nu ştiu dacă fac (cei care fac) treaba asta sunt plătiţi sau o fac doar aşa, prin cumul de funcţii. Cert e că, dacă citeşti poziţiile şi mesajele publice ale partidelor şi ai, aşa, cunoştinţe de limba română scris-citit, plus ceva cultură politică şi de PR, te cam umflă râsul. Mai ales când vorbim de Opoziţie, care, nu-i aşa, se pretinde o alternativă mult mai prea-prea şi mai foarte-foarte decât cei aflaţi la putere. Nu că cei de acum de la butoane sunt mai breji în materia asta (nu sunt) dar, dacă zici că eşti mai bun decât ei, atunci fii mai bun, că, vorba aia, vrei ştampila mea ca să te facă jupân în Parlament.

Bineânţeles că vorbim aici de cei mai vehemenţi din Opoziţie, USR – Uniunea Salvaţi România care, pe departe sunt cei mai activi în lupta pentru imagine atât direct, prin postări, imagini, campanii, declaraţii, spectacole dramatice, cât şi indirect, prin întreţinerea protestelor aşa-zis civice, că dacă îşi bagă partidul nasul, nu mai e nimic civic, ci politic sadea.

Uite, de exemplu, Tudor Benga, deputat USR (pe banii noştri). A zis că „Ce rost are să respecţi reguli şi să plăteşti impozite, câtă vreme cei care...” etc. etc.  Păi cum adică domnu', vrem justiţie şi lege, dar îndemnăm la încălcarea ei?  Nu pute ceva aici? Mai ales la un făcător de legi, nu? Tot el spune, de data asta destul de înţelept, că „Nu există salvatori, nu există o mână nevăzută care să ne scape atunci când ne vom găsi pe buza prăpastiei.”. Păi asta contrazice toată campania asta REZIST de a face idoli din Iohannis, Kovesi, Pleşu, Şora, Chirilă, Bot, Sandy, Dide, jurnalistul german, Liiceanu, Rebengiuc.. Păi la Sibiu nu mergeau protestatarii să cânte imnul la reşedinţa de pe Bâlea? Nu defilau cu chipul lui Kovesi pe post de Vlad Ţepeş? Asta nu sună CHIAR a nevoie de salvatori? La fel ca nevoia de a-l ataşa USR ba pe Cioloş, ba chiar pe Codruţa Koveşi?

Da, altă gafă me-mo-ra-bi-lă. Să o bagi pe Codruţa Koveşi în partid. A fost ideea lui Dan Barna. „”I-am spus, de asemenea, că USR are uşile deschise pentru domnia sa în măsura în care va considera necesar să intre în politică (...) „...Considerăm că ar putea să fie un membru foarte valoros al partidului nostru şi ar putea să aducă acea parte de Românie decentă”, etc, etc. Păi aici sunt două faze amuzante dar care te cam fac praf ca imagine. Prima e că, atâta vreme cât Laura Codruţa Kovesi e magistrat, nu poate intra în vreun partid. Locul ei, zic eu, e acolo unde este, la anticoprupţie, dincolo de dorinţele de imagine proprie ale celor ce îi invocă numele. A doua e că ar fi chiar hazliu ca însuşi simbolul luptei anticorupţie să fie subalternul unui lider de partid. S-a gândit cineva la asta? Nu cred. Dar trebuia. Tot aşa, înainte de Summitul NATO de la Bruxelles, Dan Barna spunea, pe facebookul său "Am devenit, dintr-un aliat stabil pe frontiera estică a Alianţei, unul dintre actorii cei mai imprevizibili şi mai lipsiţi de credibilitate, într-un moment în care România ar fi putut fi un factor de echilibru pentru relaţiile dintre SUA şi Europa.". Vai ce durere. Să nu ne mai creadă NATO credibili pentru că Ciumaroşie. Numai că, hop, apare, ulterior, un om de la faţa locului, adica direct de la Bruxelles, un anume Klaus Iohannis, preşedinte al României şi al CSAT, care spune că "România nu doar beneficiază de protecția NATO, dar devine ea însăși un furnizor de securitate pentru întreaga regiune. NATO este unită și mergem împreună mai departe". Ups.

Cu scuzele de rigoare cum că aş fi partinic, aş ruga USR ca, înainte de a Salva România, Roşia Montană să se salveze de gafele electorale. Nu de alta, dar altfel nu poţi râde de oala spartă, ca să zic aşa.

comentarii
2 comentarii

Ca de obicei, ziarist părtinitor, stil grețos și limbist. Ești 0, stai jos!
Alesb
03.08.2018 22:42
'Drum nou' un nou început !
Pop Dan
05.08.2018 08:27
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia