Tribuna
PNL
Tarafu-i nebun, dansatorii faliți
Dragoş BAKO
492 vizualizari

Duminică dimineața ne-am trezit în bubuitul știrilor ce anunțau – pentru a câta oară? – pericolul izbucnirii celui de-al treilea război mondial. Iranul încercase să lovească Israelul cu o mulțime de rachete și drone, atacul fiind respins și nesoldându-se cu pagube foarte mari. Imediat au fost treziți din somnul duminical analiștii neamului și chemați să sloboade păreri despre ceea ce urmează să se întâmple. Printre mesajele lor, ba grave, ba liniștitoare, picurau reacțiile statelor lumii care îndemnau la cumpătare. 

Orice scenariu pozitiv, care elimina posibilitatea escaladării conflictului atenta la panica productivă a reporterilor și realizatorilor pentru care războiul e un subiect numai bun de mestecat, chiar dacă, după câteva ceasuri, îi piere gustul pregnant. Mă rog, pentru jurnaliști și floarea analiștilor de tot felul, conflictul armat înseamnă o pâine caldă. Însă pentru telespectatorul sătul de mutări stupide pe tabla de șah a planetei, încă un front înseamnă o neliniște în plus. Și nu pentru că vreo rachetă ar putea cădea în bătătura românului, spaniolului, neamțului sau francezului, ci pentru că războiul înseamnă alte prioritizări, prețuri mai mari, bani investiți în armament. Dintotdeauna nebunii puternici ai planetei au încercat să-și pună în operă obsesiile hegemonice, nenorocind popoare (inclusiv pe ale lor), însă o dată cu trecerea timpului și modernizarea tehnicii militare, odată cu dezvoltarea strategiilor de război economic, efectele manifestării bolii acestor smintiți lovesc și mai mult în omenire. Pentru – să zicem - cincizeci de nebuni ce vor să controleze planeta e dată peste cap viața câtorva miliarde de oameni ce resimt usturător efectele ambițiilor nebunești. 

Trebuie să strângem cureaua, să renunțăm la confort pentru înflorirea industriei armamentului, căci războiul e o afacere profitabilă pentru unii (foarte puțini), decontată de noi toți. Aproape că nu contează cine pune la cale conflictele, cine sunt păpușarii din umbră, cert este că lupta pentru resurse, pentru putere ia cu arcanul la oaste întreaga omenire. 

Nu, nu îmbrăcăm cu toții uniforma militară, nu săpăm tranșee, dar contribuim, fără să vrem, cu PIB, cu austeritate și toate cele la întreținerea unei afaceri sângeroase, pusă la cale de niște inși bolnavi de putere, inumani, cu mintea rătăcindă. Pentru noi, distanța e un avantaj, din fericire nu ne amenință rachetele și dronele, ci doar efectele economice. Ceea ce, dacă vrem să privim partea plină a paharului, e o lovitură mai blândă decât moartea. 






comentarii
5 comentarii

Dacā am fi cinstiti cu noi însine, neipocriti si neonanisti in principii impotente, ar trebui sā admitem cā, toti, fārā exceptie ne dorim dezastre, catastrofe, rāzboaie pustiitoare, moarte, exterminare!!!! Vrem sā crape dra*ului odatā semenul nostru. Nu conteazā care, sā crape! Cā e PSD-ist, oltean, american, rus, homosexual, negru, fotbalist, functionar public, vlogār sau frate - sā se ducā -n ****a mā-sii, sā crape !
De ce? Cum de ce? Si semenul nostru vrea la fel, sā crāpām noi.
Ne-am saturat unii de altii pe planeta asta! E cazul sā mai si crāpām !
Gogu
15.04.2024 09:47
Cei care au pus bazele masoneriei si au inventat comunismul, cei care sunt la originea aproape a tuturor conflictelor armate de la Revolutia Franceza incoace, cei care au infiintat ideologiile si curentele de stanga, isi vor face mai devreme sau mai tarziu guvernul lor mondial. Pentru aceasta, trebuie sa reduca popu latia lumii in mod drastic. Templul masonic din Georgia, prevedea o popu latie mondiala de maxim 500 milioane. Pentru a ajunge cat mai aproape de aceasta cifra, folosesc diverse mijloace, mai mult sau mai putin evidente. Depopu larea planetei este in plina desfasurare in timp ce vitele rumega frumos in fata televizorului vrajite de circul pregatit special pentru ele.

Lumea tocmai a trecut prin cel mai mare genocid planetar pus la cale vreodata: pLandemia. Inca mai mor subit oameni, ca urmare a injectarii cu hidrogel. Slugoii care au implementat-o in Romania conduc inca tara.

Copii se nasc din ce in ce mai putini. Unde se poate, nu se mai vrea, iar unde s-ar mai vrea, nu se mai poate. Modul de viata, alimentatia si mentalitatea omului modern, supus ingineriei sociale, a dus treptat la scaderea ratei fertilitatii pe toata planeta. In tarile stangiste, precum Canada, eutanasia este prezentata ca un favor, pentru binele vitelor responsabile. Nebunia este la cote de avarie.

Marea epurare, insa, marele soc va veni odata cu cel de-al treilea razboi mondial. A fost planificat de papusari de sute de ani si a fost profetit de sfinti acum mii de ani. Dupa acest razboi, intr-adevar popu latia va fi pregatita pentru "solutia" papusarilor: Guvernul Mondial.

Desi papusarii au vorbit si au scris negru pe alb aceste planuri de peste 100 de ani, (vezi Albert Pike, Bertrand Russell si alti potentati), desi sunt nenumarate profetii ale sfintilor (Sfantul Paisie Aghioritul, Staretul Antonie, Sfantul Lavrentie de Cernigov si multi altii) slugoii papusarilor sunt pusi sa le contrazica. Ei numesc aceste planuri "teorii ale conspiratiei" pentru a pune vitele in dilema. Intr-adevar este o uriasa conspiratie ale carei urme se observa zi de zi.

Conflictul din orientul mijlociu este facut pentru a putea darama moscheea de pe Muntele Templului, unde se pregatesc evreii sa isi recladeasca Templul lui Solomon. Palestinienii trebuiesc rasi de pe fata pamantului si chiar sunt exterminati, in cel mai mare genocid armat de la al doilea razboi mondial incoace. Iranul este singurul stat arab ramas nedistrus. Irakul este praf, Libanul nu mai conteaza, Siria a fost ingenunchiata. Restul statelor mici nu conteaza. Razboiul cu Iranul este inevitabil. Il provoaca, la fel cum au provocat atacul din 7 octombrie.
Daca de aici se ajunge la conflict mondial, nu stiu. Daca toate planurile li se aseaza cum trebuie, ar fi posibil, desi fiind an electoral in foarte multe tari din lume probabil vor astepta sa castige progresistii lor.

Un singur lucru este cert. Acest razboi nu va fi pentru apararea niciunei tari, va fi pentru cat mai multa distrugere. Feriti-va sa luati parte la acest razboi. Fiind an electoral in foarte multe multe tari din lume, posibil sa astepte sa castige progresistii lor.
Aceste ciume care ne conduc acum sunt slugoii popusarilor. Ei vor sa ne bage in razboi cu orice pret. Tot ce face clasa politica actuala este sa incerce sa convinga oamenii ca in acest razboi trebuie sa lupte. Daca nu vor fi schimbati de la putere, sigur ne vor baga in razboi. Aveti grija cum votati.
Sibian
15.04.2024 16:58
@ Sibian
Inclin sā cred cā ai dreptate.
Cred cā totul e de fapt regizat cu un scop precis. Indifferent unde pui degetul pe harta lumii, oamenii au ceva de împārtit.
Gogu (reloaded)
15.04.2024 17:27
Dementul care isi zice sibian isi face numarul .
Cine bai boule sa impinga tara in razboi cu Iranul ?
Nu esti normal, sa fi de partea teroristilor islamici, si sa condamni Israelul care isi apara teritoriul antic de mii de ani.
De fapt de la un un individ grav bolnav care face tot timpul propaganda la un partid extremist ce asteptari poti sa ai ?
15.04.2024 22:16
Ciolacu este singurul politician din lume care a cerut Israelului să răspundă la atacul Iranului

Ciolacu a condamnat „cu fermitate” atacul cu rachete lansat de Iran asupra Israelului și și-a exprimat solidartiatea cu poporul israelian.

Declarație oficială a Iranului la ONU:
"Am lovit regimul sionist în conformitate cu articolul 51 din Carta Națiunilor Unite (atac în autoapărare) după atacul de la Damasc.”

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că Marcel Ciolacu a dovedit încă o dată că e un amator în politica externă, deoarece nu a îndemnat la ne-escaladarea conflictului, cum au făcut toți ceilalți lideri mondiali. Dimpotrivă, Ciolacu a îndemnat Israelul să răspundă la acel atac, care era drept răspuns la atentatul săvârșit de Israel asupra ambasadei iraniene din Siria, în urma căruia au murit 11 oameni. Ion Cristoiu mai precizează că PSD este de ceva timp slugarnic politicii israeliene condusă de Netanyahu.
Slugoii care ne conduc
15.04.2024 22:23
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA