logo
Mujahedinii lui Pomohaci. „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii!”
Dumitru CHISELIŢĂ
1407 vizualizari
Întreaga campanie anti-religie a ONG-urilor anti-religie din ultima vreme nu a reuşit să şifoneze imaginea creştinismului ortodox românesc aşa cum au reuşit, culmea, unii care se consideră creştini ortodocşi. Vorbesc despre unii susţinători ai lui Cristian Pomohaci care, la Sibiu, marţi 19 iunie, au avut un comportament care e mai uşor de regăsit în manifestări gen „Elvis has left the building” sau pe stadioanele din Ghencea sau Ştefan cel Mare, nicidecum în faţa unei Catedrale Mitropolitane.

Desigur, vorbim despre modul fanilor lui Pomohaci de a se comporta public, faţă de presă şi faţă de toţi. A fost clar că o parte din aceşti mujahedini (că altfel nu le pot spune) apărători ai caterisitului preot au avut „ceva” cu presa. Au vrut ca presa să nu se apropie de idolul lor, să nu-l zgândăre cu întrebări ciudate, să nu-i pună microfonul în faţă, să nu-l filmeze, fotografieze, etc. Pentru că, nu-i aşa, presa l-a umplut cu noroi pe Cristian Pomohaci. Acum pun întrebarea: dacă presa şi numai ea, că e atee şi sorosistă a atacat, din nou, credinţa strămoşească ortodoxă (nu că n-ar fi făcut asta, că a făcut, dar aici nu vorbim de asta) prin înfierarea părintelui-interpret de muzică populară, atunci de ce, în cele 30 de zile de „graţie” ce le-a avut, oficial, Cristian Pomohaci să-şi dovedească nevinovăţia, nu s-a întâmplat nimic? Şi chiar dacă presa e cum e că aşa e ea, dornică de scandal şi senzaţional, nu vii tu, chiar şi în numele crezului tău, să îmbrânceşti jurnalişti, ba chiar şi să le arzi una aşa, mai mult sau mai puţin discret, să îi sudui, să faci tu pe cordonul de securitate. Cum justificaţi aceasta, dragi fani ai lui Cristian Pomohaci, care v-aţi dovedit a fi mai mult nişte mujahedini fanatici decât creştin-ortodocşi care au în inimă dreapta socoteală? Cum vine asta? „Să plece presa. Dacă pleacă presa, plecăm şi noi. Avem şi noi drepturi”. Dreptul de a îmbrânci presa sau pe oricare altă persoană nu l-am citit nici în Noul Testament, nici în scrierile Sfinţilor Părinţi, nici măcar în seculara Declaraţie Universală a Drepturilor Omului.

Citesc, în declaraţiile „din teren” şi în comentariile de la noi şi de la „concurenţă”, chestii care mie, ca ortodox, îmi sună cel puţin ciudat: că Cristian Pomohaci este „răstignit” de forţe oculte, că „Sibiul tradiţional şi sănătos cere dreptate pentru părinte”, că atunci când „spui părintele Pomohaci, spui tradiţii şi valori strămoşeşti”, că e un „simbol al creştinătăţii”...  Fără supărare, nu vi se pare că asta miroase a fanatism? Fără supărare iar, nu vi se pare că dragostea aceasta pentru el nu vă poate justifica comportamentul total ne-ortodox de care aţi dat dovadă pe str. Mitropoliei în faţa Mitropoliei şi a Catedralei Mitropolitane?

Am apărat şi voi apăra (că aşa consider că e bine) credinţa şi religia mea ortodoxă de fiecare dată când e atacată gratuit şi nejustificat. Chiar şi când e atacată de colegii de presă mai progresişti în opinii. Dar ceea ce aţi făcut acolo marţi nu e apărare a valorilor credinţei străbune, ci mai degrabă o mostră de fanatism nejustificat, cu care nu pot să fiu de acord nicicum.  În Noul Testament se spune clar „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16-22). Mulţi ar trebui să citească şi să înţeleagă asta.

comentarii
3 comentarii

BINE SI DIN INIMA ZIS.CINE PUNE CAPAT NEBUNIEI??
NONAME
21.09.2017 10:24
Dr cum de nu zice nimic parintele Necula, campionul oamenilor credinciosi si halterofilul cuvantului explicat? Sau e prea "sensibil" subiectul... mai simplu cu rodiri si cu metafore ...
Alexa
21.09.2017 12:25
Poate ca vom avem in calendar perioade de DEZLEGARE LA SEX CU MINORI...asta vor muja-hedinii !!
lucien bolyai
21.09.2017 16:55
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia