Tribuna
Elevul şi educaţia sexuală sau libertatea de exprimare înseamnă să exprimi ce vrem noi
Dumitru CHISELIŢĂ
1322 vizualizari

Dacă cineva crede că Partidul Comunist Român, în metehne şi proceduri, s-a volatilizat odată cu momentul decembrie 1989, să afle de la mine că e pe o pistă greşită care dă undeva într-un perete. Partidul există, iar de o vreme, metodele lui de funcţionare au fost preluate de mulţi, de la politicieni apăruţi din pălărie la activişti "civici" sau dătători cu deştiul în tastatură ori cu gura în camerele video. Şi nu e vorba aici de bătrânii dinozauri ai PCR, acum ori decedaţi ori nişte fericiţi "seniori" cu pensia cam cât două-trei salarii de-ale voastre (ba parcă văd că se dau moca şi cu autobuzul) ci taman de cei pentru care subiectul merită să existe doar în manualele de istorie, studii de specialitate sau filme de acţiune şi suspans: tânăra generaţie. Care, iată, a învăţat lecţia aceea a anumitor boicotişti, cum că libertatea de exprimare înseamnă să exprimi ce vor ei. Dacă te exprimi pe invers, rişti să primeşti un şut în fund.
Uite un caz despre care presa aia care e peste tot, care relatează şi din buda ta personală dacă nu eşti atent, pentru care ploaia, vântul, răceala sau ninsoarea sunt "breaking news", a băgat-o cu ciocu mic şi joc de glezne. Undeva în Republica UE-istă România, un elev "şi-a luat-o" pentru că şi-a exprimat opinia. Elevul se numeşte Alexandru Mujdei, face, pardon făcea parte din Consiliul Judeţean al Elevilor din Neamţ, ca reprezentant al liceului din localitatea Borca, de care nu am auzit până acum. El a comis crimele de a avea opinie proprie contra vântului şi de a pune la îndoială o decizie a Consiliului Naţional al Elevilor care dorea, cam pe repede înainte şi fără consultări în rândul elevilor pe care îi reprezintă, să demareze Urgenţa Urgenţelor din Învăţământul Românesc: orele de educaţie sexuală.
Ei bine, băiatul acesta a pus pe tapet problema asta, şi-a exprimat şi părerea că nu e de acord cu ideea asta a educaţiei sexuale ca materie în şcoli. A zis şi la gazetă asta, în ziarele locale, "Ceahlăul" şi "Vestea". Drept pentru care, Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ, a decis să-l zboare. De fapt, iniţial, i-au cerut să-şi dea demisia, apoi l-au demis ei, că e mai sigur. Motivul este demn de orice partid comunisto-totalitar: "a afectat reprezentativitatea CJE". Adică a avut impresii democratice când nu era cazul.
Veţi spune că povestea e un rahat, o chestie şi locală şi cu elevi care treaba lor ce fac că noi suntem deja mari. Dar aici e vorba de altceva: de cum se învaţă taman de la cei mari şi la modă acum arta de a te debarasa de cel care nu are opiniile comune cu tine.
Hai să lăsăm la o parte subiectul "educaţia sexuală în şcoli" că oricum e inflamabil, şi să analizăm cât de corect e să te debarasezi de cei care au alte opinii decât tine. Şi cât de periculos devine, de o vreme, să ai o opinie a ta care nu bate cu opinia "lor". Iar povestea asta cu elevul Mujdei din Neamţ să nu devină ceva mult mai răspândit în societatea noastră. Nu că nu ar fi, de fapt. Vezi atitudinea unor anumiţi vectori civici şi politici pentru care dacă nu îi aplauzi sau nu faci plecăciuni idolilor lor, eşti deja mai rău ca un duşman de clasă... 

comentarii
4 comentarii

Daca psd-ul a demolat Romania economic, acum impreuna cu pdl ( sau cum naiba le va chema) vor darimarea morala a romaniei -- Cred ca desteptii aia din neamt si vaslui au luat o mare suma de bani(pentru care ar trebuii trasi in teapa)de la westici, ca sa introduca --MIZERIILE LOR SI IN ROMANIA- Vezi scroafa de pipidi si alti vinzatori de tara -- Dar se pare ca si iohanica zis si cre(s)tin se aliaza cu acesti -MIZERABILI-- asta denota ca de la cap --( vedeti si declaratiile celor ce il ajuta pe iohanica --- consilieri prezidentiali -- total anti crestini)
mike
12.02.2019 04:25
Pas cu pas, azi o gradinita confesionala, maine o strategie similara Bisericii Ortodoxe Bulgare?: https://adevarul.ro/international/europa/biserica-ortodoxa-bulgara-cere-interzicerea-avortului-introducerea-religiei-materie-obligatorie-scoli-opune-educatiei-sexuale-1_5c6237a8445219c57e079c70/index.html
Pasi mici :(
12.02.2019 09:26
Borca e un sat pe valea Bistritei Aurii, la 67 km de Targu Neamt, 67 km de Vatra Dornei si 67 km de Borsec ( !!! ). Cam izolat, am putea spune. Borca apare in AMINTIRI de Ion Creanga, in PE DRUMURI DE MUNTE, de Calistrat Hogas, si de asemeni, in romanul BALTAGUL de Mihail Sadoveanu ( Celebra CRUCE A TALIENILOR se afla in apropiere ).
Hareton Ironcastle
12.02.2019 17:35
Daca esti borcan ( adica rezident in Borca ) poti pescui in raul Bistrita si in p^raiele Borca si Suha pastrav, zglavoaca, scobar ,lipan etc). In locul numit CASOI a fost pescuit in iunie 1962 un pastrav de 12 kg ).
Hareton Ironcastle
12.02.2019 17:51
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia