Tribuna
PNL
Dublul standard la proteste. Te răţoieşti european la România şi te faci că plouă la Franţa
Dumitru CHISELIŢĂ
2114 vizualizari

Trăim în vremea dublului standard. Şi ne place. Dacă un politician spune o idioţenie unii îl înjură că e prost, alţii îl laudă că e spiritual, ori se fac că plouă. Dacă apare o măsură legislativă este ori tratată cu flit - „Uăăăă, hoţii, hoţii!” ori lăudată că este cea mai măsură dintre măsuri. Depinde de cine şi cum ne place sau nu. Boala asta a dublului standard a năpădit şi în presă. Urlet când e vorba de duşmani, ciocu' mic când e vorba de prieteni. Mai nou, boala asta a ajuns şi la Europa aia de e pupată în dos de politicienii noştri din diverse poziţii de „eşichier”. Dublul standard este materializarea proverbului „pentru unii mumă pentru alţii ciumă”. Sau ciumete.
De exemplu, află, nu de la Denise, Rareş şi Oreste, nici de la Antena 3 e aici, nici măcar de la Mălin Bot, nici măcar de la toate publicaţiile astea hashtagiste apărute ca Luceafărul lui Eminescu, „din chaos” din NICI MĂCAR de la lume mai serioasă din media, cum că, la UE, „Commission turns blind eye to violence against demonstrators in France”. Adică, tradus, „Comisia (Europeană) se face că nu a văzut violenţele din Franţa împotriva protestatarilor”. Titlul este de pe pagina de ştiri europene Euractiv, versiunea în engleză. Pe versiunea în română nu am văzut asemenea ştire, (ceea ce e interesant. Din nou.) Ba, în plus, Prim vice-preşedintele Comisiei şi candidat SOCIALIST (aha, atunci se explică) la preşedinţia aceleiaşi comisii a şters-o europeneşte (că englezeşte nu se mai poate deoarece BREXIT) de la dezbateri, lăsându-l la butoane pe... comisarul pentru pentru pescuit, care şi el a spus ceva ce m-a pufnit râsul pentru că era expresia favorită din comunicatele Preşedinţiei Iohannis de la începutul ei: că „European Commission” urmăreşte cu atenţie (aia e!) orice evoluţii relevante care ar putea afecta dreptul la proteste”. A, încă ceva ce nu ştiam, Franţa, prin Macron, are în lucru o lege “anti-vandalizare” care dă dreptul Guvernului de a interzice orice protest. Aha. Aşa.
Ei bine, Timmermans care s-a făcut că plouă şi a şters-o frumos de la dezbaterile privind violenţele din Franţa este acelaşi Timmermans care nu mai putea de violenţele din 10 august de la Bucureşti. Acum Comisia aia urmăreşte ce se petrece în Franţa mai ceva ca unii emisiunea „Mireasă pentru fiul meu” sau ”Schimb de mame”. Pentru că e Franţa lui Macron, pretenul lui Merkel. Pentru că a fost România care nu e Franţa, Europa bruxxeleză, cu sprijin nestăvilit al unor români plătiţi de români a adoptat nu de mult, în plin plen, o rezoluţie în care condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a poliţiei în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018". Păi, nu e dublu standard? Ba e.
Atunci mă amuzau teribil guriştii aceia de la noi care strigau că nu se poate într-o ţară în UE o asemenea violenţă a autorităţilor cum a fost la 10 august, nicăieri în UE nu se intervine cu gaze şi nu se gazează”. Ei bine, la Franţa a fost acelaşi lucru, numai că guriştii de la noi tac vehement sau spun că protestatarii sunt plătiţi de Putin, jandarmii francezi au intervenit mult mai dur decât cei de la noi, dar iar ciocu' mic, de la atâtea gaze pe Şompelizeu imaginile de pe protestele Gillettes Jaunes erau mai artistice decât picturile de la Brukenthal, dar nimeni nu a spus ceva de „gazare”... Deci UE se răţoieşte la noi, cu Timmermans cu tot, dar mimează că urmăreşte ce se petrece în Franţa, cu acelaşi Timmermans. Acum am înţeles. Dublul standard vine de la Europa. Păi da. Protestele de la noi sunt Pro, cele de la Franţa sunt cam anti. De unde şi variaţia în volum a propagandei. A, apropo, hepi Velăntainz!






comentarii
8 comentarii

Ce nu intelegi tu, de explicat ca psd-ist ce esti, este diferenta dintre cele doua tipuri de proteste. Diferenta manifestata la orice nivel. Daca cel din Romania a avut drept scop salvarea statului de drept si lupta pentru apararea justitiei, cel din Franta a avut loc pentru niste drepturi banesti. Ce le aseamana si de aici problema pe care o au psd-istii cu guvernele democrate din Europa, este violenta cu care au fost inabusite. Asta in conditiile in care cel din Romania a fost pasnic, daca excludem echipele de soc aduse de psd, pe cand cel din Franta a fost violent din start. Daca in Franta violenta politiei se justifica, la noi nu. Deci daca nu esti capabil sa intelegi niste lucruri simple, atunci nu mai scrie articole aiurea.
viorel
14.02.2019 09:07
Ce editoriale grețoase, ale unui ziarist doar cu numele... de ce nu ne prezintă subiecte demne de un editorial, de ce nu prezintă realitatea economica a României, impactul masurilor legislative asupra viitorului tarii... Ramane o sluga palida a PSD-ului, un cățel care latră la comanda puterii, fără nicio coloana vertebrala...
Alesb
14.02.2019 10:08
”Poporul meu contemplativ /
A fost belit în mod festiv. /
Să ştie chiar de la-nceput /
Pe mâna cui a încăput /
Şi să n-aştepte ani mai buni /
De la marmita cu minuni. /
Că el, oricum, din post în post /
E învăţat s-o ducă prost /
Şi hărăzit să fie trist... /
M-apucă plânsul, deci exist!”.
George ??rnea
14.02.2019 10:22
tovarasul Chiselita in ultima vreme va regasiti in mai toate articolele pe care le scrieti: ca exemplu negativ !
Atat in articolul despre lectii de corectitudine date de cei cu musca pe caciul, in cel cu fake news cat si in articolul de mai sus criticati exact ceea ce reprezentati !
Ca sa nu vorbim de faptul ca sunteti partinitor pe fata, favorizand partidul de guvernamant si improscand cu ceea ce credeti ca e ironie fina opozitia dar de fapt e grobianism mascat ca o tentativa de jurnalism.
Dar trebuie sa va meritati si dvs. salariul nu ? Chiar daca implica renuntarea la standardele meseriei !
Cred ca v-ati fi incadrat la Scanteia cu mania proletara cu care infierati "inamicii poporului" si pupati papucul stapanirii.
acest pseudo-jurnalist e o relicva a comunismului
14.02.2019 10:50
Dumitru, ce psd-ist ticalos esti tu!? Dupa ce digeri parizerul primit rasplata pt articolele mizere poate realizezi ce greseli faci!
Relu Paralelu
14.02.2019 11:44
Ha, ha, ha! orb e cine nu vrea sa vada! Voi cei care va credeti in masura sa apreciati profesionalismul unei persoane, chiar nu observati ca suntem a cincea roata la caruta? ca ue e un nou imperiu?!
@@@
14.02.2019 13:42
Protestele din august au fost gandite violent de initiatori/participanti inca din saptamana premergatoare, cand gemea Facebook-ul de indemnuri "pacifiste": sa intram peste ei, de data asta nu mergem la strigat, ci la actiune, venim, facem, dregem, nimic nu va mai fi la fel de azi inainte samd. In ziua protestului a devenit Facebook-ul o singura voce, ca la 23 august, nu mai gaseai postare fara lozinca unica. Propun burse Marasmus in Franta pentru protestatarii romani, mai vorbim cand va intoarceti! Inca ceva: oricat de contestat ar fi un anumit partid, a spune ca nu e partid democratic sau ca ar trebui interzis arata cam cat ati inteles din democratie, dragi "europeni" cu atitudine de extremisti ilegalisti! Apropo: faptul ca multi ati protestat pasnic si v-ati dus ca-ntre prieteni la o "UE" in grup nu inseamna ca cei care au gandit si dus la indeplinire planul nu doreau degenerarea violenta a evenimentului. Daca iesea mai bine planul, in sange, aveau pretext de revolutie si realizarea singurului obiectiv dintotdeauna: schimbarea (anticipata) de catre cativa a unui guvern ales de foarte multi. Halal democratie, sa rezolvi in strada ce n-ai rezolvat la vot!
Gheorghe
14.02.2019 19:05
Tizule, pe Badea nu ai cum să-l mai ajungi. El e TATA lingătorilor de cururi, înțelegi matale?
Jeg de ziar, jeg de jurnalist!
Dumitru
15.02.2019 09:10
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA