Tribuna
PNL
Când unii vor să se facă mari, mâncând mici
Dragoş BAKO
441 vizualizari

 

Nu-i vorbă, în societatea noastră colcăie ipocrizia, dar cred că punctul culminant al falsității e atins în preajma campaniilor electorale. Candidații se fac luntre și punte pentru a fi pe placul electoratului, vor să pară populari, sunt dispuși să coboare printre muritori, la metrou, în stația de autobuz, să se așeze pe buturugă pentru a îngurgita tradiționalul mic ori strămoșeasca slană cu ceapă. Deghizați în oameni de rând, în oameni de treabă, pretendenții la mâna funcțiilor publice  nu fac altceva decât să ne dezvăluie fața hidoasă a oportunismului, să ne ofere un circ ieftin, un spectacol penibil, de-a dreptul grețos. Se vede pe ei că nu sunt din filmul în care vor să joace, că le e silă de oamenii pe care se năpustesc să îi topească în îmbrățișări ipocrite. Vor să fie hâtri, dar încruntarea îi dă de gol, vor să pară empatici, dar miserupismul le e emanat prin toți porii. Scenetele ridicole în care prestează jalnic, dedulcindu-se la cârnăciori înmuiați în muștarul popular nu mai pot fi gustate decât de cei ce nu au reușit să se lepede cu totul de naivitățile anilor 90. 

Jignitoare e, dincolo de teatralitatea tâmpă, încercarea de a ne păcăli, de a ne vinde un produs contrafăcut cu pretenții umane. Noi, destinatarii momentelor penibile, interpretate de inși lipsiți de simțul ridicolului, ar trebui să ne bucurăm de apropierea lor, de contopirea lor cu norodul; cel puțin astea sunt așteptările celor ce aruncă nadele ieftine despre care vorbeam. E ceva respingător în toate manifestările lor bizare, e ca și cum duci o vânzătoare de semințe din piață în ale cărei urechi s-au întipărit lălăielile maneliștilor la un spectacol de operă. După 34 de ani, unii dintre candidați mai cred în strategiile înșelătoare cu populisme pulverizate peste mase, ignorând faptul că românii s-au fript cu multe ciorbe de felul ăsta, că nu mai mușcă atât de ușor momelile cu oameni de treabă, veniți să le facă bine. Tablourile și piesele triste din această perioadă sunt – de fapt – vestea proastă a involuției clasei politice. Mulți dintre cei ce dau târcoale încrederii electoratului îl subapreciază, de vreme ce îi livrează niște gogoși sleite pe post de ofertă de campanie. 

E drept, candidații nu-și mai urlă platformele doar în piața publică, ci și pe rețelele de socializare, folosesc instrumente de comunicare sofisticată, dar ofensiva electorală și-a păstrat mult din primitivismul specific unei perioade pe care credeam că am lăsat-o demult în urmă. 






comentarii
7 comentarii

Or sā reuseascā sā prosteascā cirezile oligifrene de vite cu drept de vot ca de fiecare datā.
Doar stiti ce îndemnuri pline de vigoare democraticā ne serveste aici pe forum bunul nostru concitadin @Sibian !
El crede cu convingere cā " āstia" sunt mai buni decât " āia " sau de cât au fost " āilalti", cā atare, merge la sectia de votare cu privirea înrouratā de lacrimile sperantei......
Si cā el sunt exact, fix, jumātate plus unu din votantii care îsi excitā, pardon, îsi exercitā dreptul de vot.....
Eu stiu de-acu' cine iese.......mi-au soptit " structurile", da' nu vreau sā îi amputez fericirea colegului @Sibian......
Gogu
16.04.2024 12:44
Nu ajunge, vreau sa zic / Sa fi mare cu cel mic/ Caci puterea de aduna / Din toti micii impreuna
16.04.2024 13:26
Bai Gogule, daca nici pana la varsta asta nu ai invatat ca speranta moare ultima, ai imbatranit degeaba.
Toata lumea stie ca serviciile sunt implicate in politica. Nu stiu insa daca stie toata lumea ca serviciile asa zis romanesti sunt sub comanda mossadului. De cand cu Hellvig, omul lui Iohannis, serviciile romanesti de securitate au trecut din sfera Moscovei in sfera Tel-Aviv-ului.
De foarte multa vreme serviciile "romanesti" nu mai sunt romanesti. La fel ca politicienii, care sunt su gaci la ce licurici si-au gasit si ei. Desigur PSD-PNL se intrec in a linge papucii lui Netanyahu.
Imi spui ca alegerile sunt furate? Cate mizerii credeti voi ca puteti face pana se organizeaza lumea pentru o alta revolutie? Poate va veni vremea sa iesiti iar din canale dupa vreo trei zile, de frica oamenilor, cum au facut securicii dupa revolutie.
Spui ca degeaba merge lumea la vot? Te inseli profund. Lumea merge la vot ca s-a saturat de ciumele pe care le tot sustineti de peste 30 de ani. Lumea merge la vot pentru ca a priceput cine sunteti. Lumea s-a saturat de voi. Iar cand suficient de multi oameni vor vrea o schimbare, nu vor sta in votul vostru masluit pentru a o face. Poti sa fii sigur de asta. O vor face cum au facut-o inaintasii de atatea ori, cu pretul vietii, va vor trece prin cutite si prin topoare. Atunci sa vedeti pe unde va ascundeti. Vedeti daca va primesc licuricii de la care ati supt atatia ani.
Daca furati alegerile si ies ciumele rosii din nou, astia vor baga Romania in razboi, ca au ordin de la licurici.
Crezi tu ca nu se vor gasi vreo cativa recruti care sa incheie socotelile cu alde Ciolacu sau Ciuca sau alte ciume ordinare inainte sa plece pe front? Cu o popu latie care va uraste, arme in maini sa ii mai puneti, si vedeti voi cat de "cirezi oligofrene" sunt oamenii. Eu cred ca vreun "oligofren" din astia pe care ii batjocoriti voi, isi va lua lumea in cap si inima-n dinti si va umple de plumb niste speciali din astia care au tradat Romania atatea zeci de ani. Crezi ca nu se va gasi vreun Yevgeny Prigozhin sau mai multi, de-ai Romaniei, care sa dea peste cap dictatura PSD-isto-PNL-ista?
Oamenii nu voteaza degeaba. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Abia vor putea intelege mai bine dimensiunile furtului electoral.
Sibian
16.04.2024 16:41
@ Sibian.
Pāi bine māi omule māi, e crestinesc si democratic-corect ce spui matale? Cutite, topoare, plumbi, Netanyahu, licurici, tatulici, prigozini, rāzmerite electorale,cirezi, ciume colorate.....
Asa se face? E frumos?
Ai sā vezi dupā alegeri cum se potoleste efervescenta proletarā si se întoarce poporul suveran la pioasā ascultāticā....
Dupā exit poll-ul final, te invit undeva in oras, unde îti place tie, noi doi, ne cunoastem ,stām de vorbā, râdem de " hotii āstia, care nu se mai saturā" , mâncām ceva bun, iarā râdem, dām a lehamite din mâini , ne batem reciproc pe umār, rāmânem vorbiti sā ne mai vedem....
Dā-le mā in mā-sa de doctrine, noi sā ne simtim bine.
Hai, nu mai fii mânios, viata-i scurtā....
Gogu ( resurrected)
16.04.2024 21:16
Mare protest in Japonia (despre care nu zice mai nimeni nimic) impotriva Tratatului privind pandemiile al OMS
Proteste masive zguduie marile orașe din Japonia, în timp ce popu.lația se revoltă împotriva planurilor guvernului lor de a semna Tratatul privind pandemiile al Organizației Mondiale a Sănătății.

Cetățenii japonezi sunt profund nemulțumiți de planurile guvernului de a ratifica tratatul, conform sondajelor de opinie, însă regimul de la Tokyo a indicat că va merge mai departe, în ciuda opoziției acestora. Tratatul OMS privind pandemiile va submina suveranitatea japoneză, permițând elitei globale să folosească crizele de sănătate pentru a dicta condiții, să creeze legi și să dicteze condiții guvernelor alese în mod democratic, spun protestatarii.

Profesor emerit japonez, mesaj către lume: "Utilizarea frauduloasă a terapiei genice experimentale la persoanele sănătoase, o încălcare extremă a drepturilor omului”. Vaccinurile ARNm au provocat vătămări fără precedent în istoria omenirii.

Masayasu Inoue este profesor emerit la Școala de Medicină a Universității din Osaka, specializat în patologie moleculară. Potrivit CV-ul său, a studiat în profunzime cu privire la stresul oxidativ. Într-un mesaj recent, transmis către lume, semnalat de jurnalistul John Leake, preluat și de Dr. Peter A. McCullough pe blogul său, profesorul japonez vorbește despre crima împotriva umanității, care a fost comisă prin injectarea în persoanele sănătoase a acestor terapii genice („vaccinurile” ARNm Covid, printr-o tehnologie experimentală, fără precedent), și avertizează cu privire la „boala X”, despre care s-a semnalat la Davos, și privind consecințele implementării, în mod nedemocratic și fără temeiuri științifice, a așa-numitului Tratat pentru pandemii al OMS.
PLAN-DEMIA
16.04.2024 21:32
Să-i .... .... la unul. Nu uita sa ți faci cruce înainte. Așa cum fac pravoslavnicii înainte.
Unul
16.04.2024 21:49
Este interesant cum intotdeauna ateii, satanistii, elgebetistii, securistii si in general toti cei care lupta impotriva lui Hristos si nu au nici o legatura cu credinta, exact aia vin mereu sa dea sfaturi de credinta. Sa explice ei cum ar trebui sa se poarte credinciosii, cum ar trebui sa vorbeasca si ce ar trebui sa spuna crestinii, dupa un model inchipuit de ei. Iar acest model imaginat de ei, intotdeauna trebuie sa fie un model de oaie bleaga, in care crestinul nu are voie nici macar sa vorbeasca despre nedreptate, despre hotie, despre furt, nici sa protesteze. Nu, crestinul ar trebui sa taca din gura, sa ia o figura tampa si sa priveasca impasibil la abuzurile dictatorilor mai vechi sau mai noi, sa asculte si sa se supuna oricaror ordine ticaloase si idioate date de comunistii analfabeti functional de la care ar trebui sa accepte orice batjocura, orice mizerie.

Ceea ce nu vor sa spuna acesti ticalosi, este faptul ca un crestin nu doar ca are voie sa vorbeasca despre ticalosii care inrobesc popoarele, dar este chiar datoria lui sa o faca. Asa cum sunt nenumarate exeample in Sfanta Scriptura si in intreaga istorie a omenirii, asa vor mai fi exemple de lupta impotriva dictaturii si in viitor.

Spui ca dupa alegeri "se întoarce poporul suveran la pioasā ascultāticā...." Poate da poate nu. Cert este ca romanii au rabdat 45 de ani de dictatura comunista, insa cand s-au ridicat impotriva comunismului, parca l-au impuscat pe ala de se credea conducatorul cel mai iubit, daca nu ma inseala memoria.

Prea va credeti stapani pe neamul asta si prea aveti impresia ca oamenii sunt prosti. Nemultumirile din popor vor refula odata si odata. Daca nu dupa alegerile astea, mai incolo. Insa cand se va intampla asta, sunt convins ca nu le va fi bine jegurilor care distrug tara si batjocoresc un popor intreg.
Sibian
17.04.2024 07:52
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA