Tribuna
Sprijin financiar pentru investiţii în apicultură
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) sprijină, prin intermediul Programului Naţional de Dez­voltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), investiţii în sectorul apicol.

De la demararea Programului şi până în prezent, AFIR a încheiat peste 2.100 de contracte de finanţare care au ca obiect investiţii apicole. Valoarea totală a contractelor de finanţare este de 47,86 milioane de euro. Până în prezent, AFIR a efectuat plăţi de 35,5 milioane de euro beneficiarilor proiectelor din apicultură.
"Deşi există un Program tematic pentru acest sector, respectiv Programul Naţional Apicol, cei interesaţi pot obţine finanţare şi prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 pentru a dezvolta investiţii în domeniul apiculturii. Aceştia au la dispoziţie mai multe linii de finanţare pentru a-şi dezvolta proiec­tele apicole, dintre care 2 submăsuri sunt cu sprijin 100% nerambursabil, mai precis submăsura dedicată instalării tinerilor fermieri, submăsura 6.1 şi cea pentru dezvol­tarea fermelor mici, submăsura 6.3", a menţionat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţa­rea Investiţiilor Rurale.
Astfel, cele mai multe investiţii apicole au fost finan­ţate prin intermediul submăsurii 6.3 (Sprijin pentru dez­voltarea fermelor mici), pentru care AFIR a semnat 1.502 decizii de finanţare în valoare de 22,5 milioane de euro. De asemenea, prin submăsura 6.1 (Sprijin pentru insta­larea tinerilor fermieri), AFIR a încheiat 600 de contracte de finanţare cu o valoare de peste 24 de milioane de euro.
Restul proiectelor au fost contractate prin intermediul submăsurilor 4.1 (Investiţii în exploataţii agricole) şi 4.2 (Sprijin pentru investiţii în prelucrarea, comercializarea şi/sau dezvoltarea de produse agricole) cu o valoare cu­mulată de aproximativ 1,3 milioane de euro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia