Tribuna
S-a stabilit data fuziunii Sibex-BVB
S-a stabilit data fuziunii Sibex-BVB

După ce acţionarii Bursei din Bucureşti (BVB) au aprobat, în luna decembrie 2016, fuziunea de principiu cu Bursa din Sibiu (SIBEX), acţionarii SIBEX au decis, cu un vot în unanimitate, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, fuziunea cu Bursa din Bucureşti (BVB).
În acelaşi timp, s-a votat, în unanimitate, pentru propunerea de a închide activitatea pieţei la vedere, începând cu, cel târziu 01.07.2017, concomitent cu restructurarea activităţii de depozitar central al Depozitarului Sibex, membră a grupului Bursei din Sibiu. Piaţa dedicată tranzacţionării instrumentelor financiare de tipul acţiunilor şi obligaţiunilor, piaţa la vedere a Sibex, lansată încă din anul 2009, reuneşte în prezent acţiunile a 38 de companii. Odată cu închiderea pieţei la vedere, acestea vor avea, fie opţiunea de a se transfera pe una din pie­ţele la vedere administrate de BVB, fie, dacă se încadrează în condiţiile stabilite prin regula­mentele aplicabile, de a decide cu privire la retra­gerea de la tranzacţionare.
În ceea ce priveşte acţiunile Sibex, tranzac­ţionate în prezent pe propria piaţă la vedere, acestea ar urma să fie transferate pe piaţa la vedere a BVB.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, acţionarii au aprobat şi un calendar estimativ al operaţiunilor de fuziune, în acord cu care procesul de fuziune este estimat să se încheie la sfârşitul lunii iunie 2017. (V.A.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA