Tribuna
PNL
Opiniile lui Baciu
Opiniile lui Baciu

Recent, la Bucureşti a avut loc o întâlnire interesantă desfăşurată sub egida Organizaţiei Europene a Proprietarilor de Pământ (ELO).

Un producător agricol sibian, participant la întâlnire, m-a rugat să redau câteva din opiniile preşedintelui LAPAR, Laurenţiu Baciu.

A fost o intervenţie aplaudată şi susţinută de cei prezenţi. Iată ce a spus Baciu: "România are un potenţial de invidiat în ceea ce priveşte biodiversitatea, însă imaginea ţării este deseori ştirbită de ecologişti. Trebuie să înţelegem că este o necesitate la un moment dat să defrişezi o anumită suprafaţă de pădure ajunsă la o vârstă înaintată.

De asemenea, cei care se ocupă de vânătoare au datoria să creeze un echilibru. Căci avem distrugeri de culturi, chiar foarte mari. Cred că ar trebui în fiecare an să avem în buget o sumă pentru despăgubiri. Desigur, nu trebuie să «măcelărim» vânatul, dar trebuie găsite fonduri de despăgubire... La fel stau lucrurile şi cu soia modificată genetic. Este o anomalie la nivel european să fie interzisă cultivarea şi nu consumul".

Dar este numai o părere. În partea cealaltă este un cor întreg!






comentarii
1 comentarii

Te-o fi rugat participantul sa-l citezi la gazeta, dar ai uitat sa te semnezi, sa stim si noi cine esti care esti asa de rugat. Se supara nenea Vidrighin! Ai uitat si sa ne spui ce e aia LAPAR, dar e destul daca stii doar tu, ca profesionistii, nu-i asa?!? Cei prezentzi sunt aceiasi care taie padurile in draci, de sunt asa de acord cu atitudinea anti-ecologista a vorbitorului? Acum, cand mai avem doar trei-patru copaci in padure, va gasitzi sa o toaletatzi, hotzomanilor care suntetzi de talhari??? Ba chiar cultivarea trebuie interzisa, desteptzilor, pentru ca soia modificata genetic, la fel cu orice samantza modificata, este o otrava inventata doar pentru a spori incasarile celor de-o vand. E asa de greu de priceput? Ir vanatul nedeclarat, ca si lemnul, nu e o noutate pentru padurari, mai lasa-ne!
Mick (cu drag, de altfel)
19.10.2017 02:37
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA