logo
Cursuri pentru fermieri
Cursuri pentru fermieri

Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Sibiu, prin Compartimentul Formare Profesională, Promovare şi Elaborare Proiecte vine în sprijinul fermierilor sibieni organizând, la solicitarea acestora, cursuri de formare profesională. "Un astfel de curs, pe care îl vom deschide luna aceasta" - ne informează jr. Florian Creţu, director executiv DAJ Sibiu - este cel de calificare în meseria "lucrător în creşterea animalelor". Cursul are o durată de 3 luni, este acreditat prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu şi oferă posibilitatea cursanţilor să dobândească cunoştinţe teoretice şi practice necesare în desfăşurarea activităţilor agrigole". Până în prezent s-au înscris 22 de cursanţi, numărul minim pentru deschiderea cursului fiind 28 de persoane.
Pregătirea profesională a fermierilor reprezintă un obiectiv important al activităţii de consultanţă în condiţiile în care astăzi se pune bază tot mai mult pe exploataţiile viabile din punct de vedere economic, capabile să facă faţă regulilor economiei de piaţă.
Un alt curs (foto) care se desfăşoară în aceste zile la sediul DAJ Sibiu (str. Someşului nr. 49, etaj 1) reuneşte 28 de fermieri, toţi din comuna Roşia. Este un curs cu o durată de 40 de ore, pe parcursul cărora fermierii vor beneficia de servicii de consiliere sau consultanţă care le asigură expertiza necesară în domeniul implementării angajamentelor Măsurii 10 (de Agro Mediu şi Climă) şi Măsurii 11 (Agricultură ecologică).
"În finalul cursurilor, fermierii vor primi cunoştinţele necesare pentru identificarea corectă a parcelelor agricole, pentru completarea şi depunerea la timp a cererilor unice de plată, pentru înţelegerea şi urmărirea atentă a măsurilor de management aplicabile la nivelul fermei", afirmă Florentina Burla, responsabilul de curs.
Directorul Florin Creţu declară că un curs pentru implementarea măsurilor 10 şi 11 va fi organizat şi la Hoghilag, unde există solicitări pentru o serie întreagă. De altfel, inspectorii DAJ Sibiu se vor deplasa în toate localităţile din judeţ unde există cereri (minim 28 cursanţi) pentru organizarea oricărui tip de curs de formare profesională pentru fermieri, a adăugat Creţu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia