Tribuna
Apicultorii vor plăti impozit pe norma de venit
Apicultorii vor plăti impozit pe norma de venit

Apicultorii care deţin peste 75 de stupi vor plăti un impozit pe norma de venit, stabilit de către Direcţiile Agricole Judeţe­ ne. Astfel, persoanele fizice care desfăşoară activităţi agricole sunt supuse impunerii pe bază de norme de venit, indiferent de forma sub care desfăşoară acestea, respectiv individual, PFA sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică.
Norma de venit stabilită la niveul judeţului Sibiu, conform siteului ANAF, este de 10 lei (la fel ca apicultorii din judeţele Alba, Arad, Bistriţa Năsăud, Gorj şi Mehedinţi). Cele mai mari  norme de venit au fost stabilite pentru apicultorii din Vaslui (26 lei), Timiş, Giurgiu şi Satu Mare (25 lei), Sălaj şi Dâmboviţa (22 lei), Bihor (20 lei).
Pe baza declaraţiilor depuse de contribuabili, organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat. Impozitul astfel determinat de organul fiscal competent reprezintă impozitul final şi nu se recalculează. Norma de venit se plăteşte indiferent dacă apicultorii comercializează sau nu mierea. În acest context, proprietarii de stupi sunt obligaţi ca până pe data de 25 mai să declare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală efec­ tivul de albine, pentru ca ulterior să se calculeze impozitul ce urmează să fie plătit în două tranşe.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Enescu

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia