logo
Vacanţă de iarnă acasă la Moş Crăciun, în Vatra Dornei ori la Păltiniş?
Ana Maria MĂTUŞOIU
1835 vizualizari
Vacanţă de iarnă acasă la Moş Crăciun, în Vatra Dornei ori la Păltiniş?
Vacanţa de iarnă se aproprie cu paşi repezi şi dacă nu aţi apucat să vă faceţi rezervare la vreo pensiune sau hotel din staţiunile montane româneşti sau din străinătate, şanse prea mari acum nu mai aveţi. Nu-i bai, însă, pentru că staţiunile rămân deschise şi în ianuarie, aşa că, dacă sunteţi iubitori ai sportului extrem sau pur şi simplu vreţi să vă bucuraţi de peisaje de poveşti, puteţi merge în vacanţă şi în anul care vine. În ţară sau în străinătate, aveţi de ales între destinaţii renumite, de la Rovaniemi, casa lui Moş Crăciun din Laponia, până la Vatra Dornei, Poiana Braşov sau Păltiniş.

Dacă vă gândiţi la o vacanţă în străinătate, trebuie să luaţi în considerare Austria, Slovacia, Suedia şi Finlanda. Austria nu este departe şi, în plus, este considerată una dintre destinaţiile perfecte pentru o vacanţă de iarnă, întrucât oferă staţiuni montane cu peisaje superbe. Potrivit unui top realizat de Oficiul Naţional de Turism al Austriei din România, cele mai solicitate cinci destinaţii de către turiştii români pe timp de iarnă sunt: Viena, Innsbruck, Neustift im Stubaital, Kaprun şi Solden. Cea din urmă dispune de 151 km de pârtii, doi  gheţari schiabili, iar staţiunea montană Kaprun, situată în Parcul Naţional Huhe Tauern, are 130 km de pârtii cu un grad de dificultate mediu. Aproape de noi se află şi Slovacia, una din cele mai profitabile locaţii de vacanţă, indiferent de anotimp. Iarna, Slovacia oferă pârtii de ski la preţuri accesibile, staţiunea Jasna fiind considerată cea mai potrivită destinaţie pe perioada iernii. Staţiunea Abisko din Suedia este ideală pentru cei care îndrăgesc zăpada şi timpul rece. Aici, în decembrie şi în ianuarie soarele nu va răsări vreme de săptămâni, astfel că aurorele boreale vor fi mult mai vizibile. În Abisko puteţi vizita faimosul hotel de gheaţă Kiruna, unde sunt pârtii de ski excelente.
Vacanţă de vis acasă la Moş Crăciun
Pe timp de iarnă, mulţi călătoresc în Laponia, în nordul Finlandei, unde locuieşte Moş Crăciun. Rovaniemi, casa lui Moş Crăciun din Finlanda este cea mai populară destinaţie de iarnă a Europei. Acesta este şi cel mai nordic punct din Finlanda şi a devenit locul din care Moş Crăciun porneşte în jurul lumii pentru a le oferi daruri copiilor. Rovaniemi este un loc ideal nu numai pentru cei mici, ci şi pentru adulţi, care vor descoperi peisaje deosebite, dar şi  numeroase atracţii turistice.
Pasul Tihuţa sau Vatra Dornei - peisaje autentice de iarnă
Dacă nu vreţi să treceţi de graniţele ţării, avem şi în ograda noastră câteva locuri care iarna sunt parcă desprinse din poveşti. În Pasul Tihuţa, aflat la punctul de întâlnire a Moldovei cu Transilvania, veţi da peste un decor autentic de iarnă. Aici, turiştii se pot caza la Hotel Castel Dracula, una dintre cele mai inedite unităţi de cazare din Transilvania. În zonă se află staţiunea Piatra Fântânele, care oferă turiştilor numeroase alternatvie de petrecere a timpului liber. La doar 37 de kilomentri de Pasul Tihuţa se află Vatra Dornei, o altă destinaţie preferată de români, recunoscută pentru sporturile de iarnă. Peisajul din Perla Bucovinei este unul pur rustic, un teritoriu neatins parcă de mâna omului. Situată la limita sudică a regiunii istorice Bucovina, staţiunea este destinaţia preferată de locuitorii din centrul, nordul şi estul ţării pentru o vacanţă la munte.


Bâlea Lac, Păltiniş sau Poiana Braşov


O altă destinaţie preferată de turişti este Bâlea Lac, unde, pe timp de iarnă, pe lângă peisajul de poveste, puteţi vizita Hotelul de Gheaţă. Deşi nu mai sunt locuri disponibile pentru Crăciun şi Revelion la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, puteţi merge să-l vizitaţi sau să vă cazaţi după sărbători. În această perioadă, zeci de oameni muncesc de dimineaţa până seara ca să contruiască cel de-al 12-lea hotel de gheaţă de la Bâlea lac, în munţii Făgăraş, care va fi gata până de Crăciun, informează România TV. Hotelul de la Bâlea este construit din blocuri mari de gheaţă tăiate din lac, care sunt zidite cu apă şi zăpadă. Tema din acest an a hotelului de gheaţă este Cinema on Ice, iar numele camerelor vor fi inspirate din filme celebre. 
Dacă nu vreţi să plecaţi departe, nu uitaţi că avem o staţiune frumoasă la o aruncătură de băţ. Iarna, staţiunea Păltiniş atrage în fiecare weekend sute de sibieni şi de turişti, iar în vacanţa de sărbători staţiunea va fi şi mai populată. Aflată la doar 32 de km de Sibiu, staţiunea Păltiniş este o variantă ideală pentru cei care vor să schieze sau doar să admire un tablou frumos de iarnă.
şi Poiana Braşov, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România şi una dintre cele mai renumite staţiuni turistice din ţară, este o variantă pentru cei care vor să îşi petreacă vacanţa la munte. De curând, Poiana Braşov, cel mai mare domeniu schiabil din România, a dat startul sezonului de schi, deschizând 25 de km de pârtie, o lungime record pentru ţara noastră.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia