logo
Patru peisaje superbe de vizitat de-a lungul Dunării, în România
Ana Maria MĂTUŞOIU
5528 vizualizari
Patru peisaje superbe de vizitat de-a lungul Dunării, în România
O călătorie de-a lungul Dunării poate fi vacanţa potrivită vara aceasta, mai ales pentru aventurieri. Dacă v-aţi săturat de concediile petrecute la mare sau la munte, ar trebui să vizitaţi atracţiile turistice pe care Dunărea le oferă în România. De la intrarea în ţară şi până la vârsarea în Marea Neagră, faimosul fluviu lasă în urma sa peisaje mirifice. Aşadar, călătoria nu trebuie să înceapă din locul de unde izvorăşte Dunărea - Munţii Pădurea Neagră din Germania - pentru că niciun alt peisaj nu se compară cu cele din ţara noastră, scrie turistcenter.ro

Unul dintre cele mai mari fluvii din lume, Dunărea lasă în urma sa peisaje de nedescris. Vă prezentăm patru dintre zonele superbe care se întind de-a lungul Dunării. Pescuitul, plimbările cu barca şi fotografiile, sunt doar câteva dintre activităţile de care veţi avea parte dacă vizitaţi cel puţin una dintre zonele de mai jos. 

Defileul Dunării sau
Clisura Dunării

Cuprins între Moldova Nouă şi Gura Văii, Defileul Dunării sau Clisura Dunării este unul dintre cele mai pitoreşti locuri din Europa. Aici puteţi admira natura în toată splendoarea sa, întrucât Dunărea se strecoară printre versanţii masivi şi creează un canion superb. Dacă ajungeţi în această zonă, veţi putea admira dealurile stâncoase, pădurile seculare protejate, cu soiuri de plante şi păsări unice în lume, parcurile şi rezervaţiile naturale. Zonele sunt perfecte pentru drumeţii.
 
Ce puteţi face într-o excursie la Cazanele Dunării
 
Cazanele Dunării - sector al defileului - reprezintă un alt loc pe care ar trebui să îl vizitaţi vara aceasta. Aflate pe raza localităţii Dubova, Cazanele Mari sunt dominate de masivul Ciucaru Mare, iar Cazanele Mici se află pe raza localităţii Eselniţa. La Cazanele Dunării, fluviul străbate cea mai îngustă zonă a Defileului Dunării. Aici, puteţi avea parte de o sumedenie de activităţi. Vă puteţi plimba cu barca pe Dunăre, puteţi pescui sau face drumeţii în Parcul Naţional „Porţile de Fier”. De altfel, puteţi vedea chipul lui Decebal sculptat în stâncă, aproape de golful Mraconia. Statuia are 55 m înălţime şi 25 de metri lăţime.
Aproape de chipul lui Decebal se află Mănăstirea Mraconia, ridicată pe locul unui punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre. O altă atracţie turistică din această zonă este Peştera Ponicova, săpată în versantul stâng al Dunării. Peştera este declarată rezervaţie speologică.

Insula Mică a Brăilei

Un alt loc pe care nu trebuie să îl rataţi este Insula Mică a Brăilei. Aflată între Dunărea navigabilă şi Braţul Valciu, acest loc poate fi vizitat doar cu bacul sau barca. Insula, de aproape 10 mii de hectare, este un parc natural, considerat o a doua deltă. O mare parte din suprafaţa Insulei Mici a Brăilei este acoperită cu bălţi şi iezere. Principalele atracţii turistice sunt partea din aval a insulei, zona Popa şi jumătatea din amonte a Insulei Mici: zona Egreta.
La Insula Mică se ajunge pe DJ 212 prin Stăncuţa sau Groeni ori pe E60 prin Giurgeni sau Harşova. Aici, trecerea se face cu bacul sau cu barca. În anul 1994 Parcul Naţional al Insulei Mici a fost declarat Rezervaţie Mixtă Zoologică şi Botanică. În aria protejată există peste 150 de specii de plante şi 200 de specii de păsări.

Delta Dunării, loc caracterizat de frumuseţe şi sălbăticie

Delta Dunării este atât de cunoscută încât nu mai are nevoie de nicio prezentare. După ce traversează 10 ţări - ultima dintre ele România - Dunărea se varsă în Marea Neagră. La vărsarea în mare a dat naştere unui ţinut impresionant: mirifica Deltă a Dunării.
Frumuseţe şi sălbăticie. Aşa poate fi descris ţinutul Deltei Dunării, inclus pe lista de patrimoniu UNESCO. Iubitorii vieţii sălbatice, pline de aventură, se pot urca în-tr-o barcă şi traversa Delta, pentru a pescui ori pentru a se bucura de peisaje. Aici, se pot caza într-un hotel plutitor, dotat cu toate facilităţile unui hotel clasic. De altfel, pasionaţii de fotografie pot prinde cadre extraordinare în Deltă.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia