logo
Manarola, Colmar sau Kathmandu, locuri de vizitat în 2017
Ana Maria MĂTUŞOIU
1998 vizualizari
Manarola, Colmar sau Kathmandu, locuri de vizitat în 2017
Vara lui 2016 a trecut, însă puteţi începe să vă faceţi încă de pe acum planurile pentru concediul de anul viitor. Dacă vă număraţi printre cei care s-au săturat de vacanţele petrecute pe litoralul Mării Negre şi vreţi să plecaţi într-o vacanţă mai deosebită, iată aici câteva destinaţii de vis în care cu siguranţă v-aţi dori să ajungeţi.

Sunt locuri în lumea asta de o frumuseţe care pur şi simplu îţi taie respiraţie. Oraşe superbe, pitoreşti, locuri în care magia, frumosul şi arta sunt la ele acasă, locuri care deşi reale, par desprinse din poveşti. Vă propunem o listă cu câteva oraşe pe care le puteţi vizita în 2017. 


Manarola, locul de poveste din Italia


Este una dintre cele mai frumoase privelişti pe care ochiul uman le poate vedea. Un mic orăşel aşezat pe muntele care dă în Mediteraneană, Manarola este renumit pentru vinurile sale, dar şi picturile lui Antonia Discovolors, un artist care s-a îndrăgostit de orăşel. Manarola este unul dintre celebrele oraşe din Cinque Terre. Căsuţele sale pictate colorat şi locul în care a fost ridicat, fac din Manarola unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume.


Colmar, cel mai frumos oraş din Europa


Colmar arată de parcă tocmai a ieşit dintr-o carte cu poveşti, scrie ghiduri-turistice.info. Considerat cel mai frumos oraş din Europa, Colmar, acest mic oraş din Alsacia se laudă nu numai cu un microclimat însorit, ci şi cu titlul de al doilea cel mai uscat loc din Franţa, fiind un loc ideal pentru viticultură. Colmar este situat pe Ruta Vinului Alsacian şi a primit denumirea de Capitala vinului alsacian. Pe lângă aceste titluri, despre Colmar se mai spune că este şi mica Veneţie, datorită pieţelor, fântânilor şi canalelor. Aici s-au născut Frederic Bartholdi, care a proiectat Statuia Libertăţii şi pictorul Martin Schongauer.


Hoi An, oraşul cu mai multe lampioane decât oameni


şi dacă tot suntem la capitolul oraşe pitoreşti, colorate, imposibil să nu amintim şi de Hoi An, un mic orăşel din Vietnam. Despre Hoi An se spune că are mai multe lampioane decât oameni. Situat pe coasta Mării Chinei de Sud, oraşul a fost un port şi oraş comercial important. Astăzi, Hoi An este vizitat de mii de turişti, care rămân impresionaţi de farmecul coloratului oraş.


Kathmandu, „Tărâmul Zeilor”


Înconjurată de munţi, capitala Nepalului, Kathmandu este un loc magic. Oraşul are o atmosferă aparte, fermecată, mirosuri exotice şi temple fascinante. Kathmandu şi-a păstrat şarmul datorită templeor antice, a altarelor şi a arhitecturii tradiţionale. În oraş se găsesc numeroase obiective turistice interesante: Piaţa Durbar, Templul Nara Devi, Palatul Hanuman Dhoka, Grădina Viselor sau Templul Machhenddrath.


Goreme - oraşul pietrelor, din Turcia


Goreme impresionază datorită arhitecturii sale. Potrivit metropotam.ro, oraşul a fost construit în timpul Imperiului Roman, printre formaţiunile de piatră care dominau zona. Aceeaşi arhitectură predomină şi azi, multe dintre biserici fiind sculptate şi construite direct în piatră. Mulţi dintre cei care merg în Goreme admiră oraşul de sus, dintr-un balon cu aer cald. În fiecare dimineaţă, înainte de răsărit, sute de baloane cu aer cald pot fi văzute deasupra stâncilor.
Sintra, oraşul palatelor
Trei palate uimitoare fură ochii turiştilor care ajung în Sintra. Situat în apropiere de capitala Portugaliei, Lisabona, oraşul Sintra este de o frumuseţe magică. Palatul Pena, Castelo dos Mouros şi Palacio National sunt cele trei palate celebre din oraş. Aici, veţi găsi o varietate de copaci şi plante exotive, fântâni, râuri şi lebede negre. 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia