logo
Din Costineşti a mai rămas doar răsăritul!
Ana Maria MĂTUŞOIU
6422 vizualizari
Din Costineşti a mai rămas doar răsăritul!
Răsăritul din Costineşti este unul dintre puţinele lucruri care mai pot fi considerate frumoase în această staţiune. Cel puţin, după ultima experienţă trăită acolo, aşa văd lucrurile. Anul acesta, la Costineşti mi-au plăcut răsăritul şi compania. Cam atât! Felul în care arată plaja, preţurile exagerate, ei bine, iată două motive pentru care, cel puţin o vreme, merită să te îndepărtezi de această staţiune.

 

Ciudat este faptul că staţiunea Costineşti continuă să fie în topul preferinţelor românilor. De ce rămâne, totuşi, „staţiunea tineretului” printre preferatele turiştilor? Pentru că este cunoscută ca pol al distracţiei iar în anii de glorie era locul în care studenţii îşi petreceau cu bani puţini vacanţa de vară. Anii au trecut, iar farmecul şi atmosfera studenţească s-au risipit, Costineştiul devenind „casă bună” pentru kitsch şi comerţ pestriţ.


Ce vreau să spun e că am petrecut câteva zile în Costineşti, aceeaşi staţiune unde am mers şi anul trecut, şi pare că lucrurile s-au schimbat enorm în doar un an. Ce anume? Ei bine, de la preţuri până la atmosferă. Dacă anul trecut, tot la jumătatea lunii august, puteam închiria un şezlong cu 15 lei, anul acesta preţul a crescut cu 20 de lei. Da, 35 de lei trebuie să plăteşti dacă vrei să stai relaxat pe un şezlong, asta în condiţiile în care apa, la malul mării, era murdară, plină de alge. Iar explicaţia pentru saltul preţului a fost următoarea: „Aşa e anul ăsta. Degeaba mergi la altă porţiune de plajă, e acelaşi preţ peste tot”. „Bun, dar nu ţi se pare scump”, întreb? „Ba da!”. Sec. Scump şi gol, cam aşa au stat lucrurile, pentru că multe şezlonguri au rămas neocupate. La întins cearceaful înainte!


Marea a fost agitată, dar asta nu e vina celor care administrează staţiunea. Dar faptul că, la mal, algele pluteau în apă, aici da, putem vorbi de un vinovat. Culmea - sau nu - specialiştii au anunţat zilele trecute că cea mai murdară apă de pe litoral, plină de bacterii E.Coli, este în Costineşti.


Cât despre atmosferă, manelele şi muzica comercială sunt la putere, şi nici „Mega Discoteca Tineretului” nu mai e ce-a fost. Aproape o oră de stat la coadă, pentru a intra înainte de miezul nopţii, când biletul era încă 20 de lei, şi o oră petrecută înăuntru mi-au fost de ajuns. Pe scenă urcase o tânără care oscila între statutul de cântăreaţă şi DJ, dar parcă niciunul n-o prindea. Am plecat. Cu un gust amar. Din nou, altfel au stat lucrurile anul trecut.


Dincolo de asta, am petrecut şi momente frumoase la Costineşti. Am „savurat” din plin un răsărit superb, l-am fotografiat şi m-am încărcat cu energia pe care a emanat-o.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia