logo
Descoperă lumea: şapte locuri în care turiştii îşi doresc cu ardoare să ajungă
Ana Maria MĂTUŞOIU
1743 vizualizari
Descoperă lumea: şapte locuri în care turiştii îşi doresc cu ardoare să ajungă
Aproape în fiecare dintre noi există o dorinţă nestăvilită de a colinda lumea-n lung şi-n lat. Unii au pe listă marile insule, frumoasele metropole, alţii vor să escaladeze munţi, iar unii, mult mai aventuroşi şi puşi pe descoperit lumea, vor să viziteze unele locuri în care le este mai greu să ajungă. Iată mai jos topul celor mai izolate locuri din lume pe care turiştii doresc să le viziteze, dar le sunt greu accesibile.

Descoperă.ro a realizat un top al unora dintre cele mai atrăgătoare locuri în care oamenii îşi doresc cu ardoare să ajungă.
Super-Kamiokande-Hida, Japonia
Super-Kamiokande este un complex din Japonia în care poate fi detectată direcţia din care vin neutrinii. Neutrinele sunt printre cele mai abundente şi misterioase particule din Univers şi sunt extrem de dificil de detectat. Detectoarele de neutrini sunt proiectate în locuri izolate, unde razele cosmice nu ajung, de aceea Super-Kamiokande este amplasat la 914 m sub pământ. Grupurilor le este permis uneori să viziteze laboratorul în scop educaţional sau pentru cercetări ştiinţifice, astfel că nu este imposibil să priveşti cum maşinăria rezolvă misterele Universului. Detectorul din Japonia este construit dintr-un rezervor de oţel care poate susţine 50.000 de tone de apă în care sunt aranjate o gamă de 11.146 tuburi fotomultiplicatoare care detectează lumina propusă de interacţiunea neutronilor cu apa din jur.
Piscina cu bere din Starkenberger-Tarrenz, Australia
Cum ar fi să te poţi scălda în bere? Ei bine, în Australia ai această posibilitate. Castelul Starkenberger este unul dintre puţinele locuri din lume în care te poţi scufunda în bere. Cea mai mare atracţie a castelului sunt cele patru pisicine de câte patru metri fiecare, care conţin 42.000 de halbe de bere încălzită. Pentru că berea este bogată în vitamine şi calciu, baia în bere regenerează pielea şi ajută la vindecarea rănilor deschise şi a psoriazisului.
Biserica scufundată din Potosi-Uribante, Venezuela
Una dintre curiozităţile celor dornici de aventură este să afle ce se ascunde în Biserica ce până în anul 2008 se afla complet sub apă. Din 1989 şi până în 2008, Biserica din Potosi era complet scufundată sub apă, singurul lucru vizibil fiind crucea. Apoi, datorită scăderii nivelului apei au început să iasă la suprafaţă şi alte părţi din Biserică. În doar doi ani, aproape toată structura bisericii a fost din nou vizibilă.
Podul diavolului-Ardino, Bulgaria
Deşi este extrem de spectaculos, podul diavolului din Bulgaria este destul de rar vizitat din cauza structurii sale înfricoşătoare. Podul se află printre cele mai arcuite structuri de acest tip de pe fluviul Arda şi are o lungime de 56 de metri şi o lăţime de trei metri. Cel mai arcuit punct se ridică la o înălţime de 11 metri. De ce este evitat podul de către localnici? Legenda spune că soţia constructorului a murit în timpul ridicării podului, umbra ei fiind încadrată în structura podului.
Margalef, Spania
Margalef este un sat rustic din Spania, unic, am putea spune. Amplasat pe o formaţiune de rocă, practic pe crevasa muntelui, satul devine un punct de atracţie pentru alpinişti. Locul a fost vizitat de-a lungul timpului şi de numeroşi turişti.
Plaja roşie Ngari din China
Fără doar şi poate, plaja roşie Ngari din China este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Peisajul este minunat, însă pentru a ajunge aici trebuie să zburaţi mai întâi în China. De aici, cu un tren sau un autobuz veţi ajunge din Beijing în Dawa, unde se află această plajă. Este cea mai mare zonă umedă, care „ascunde” o brazdă de floră mlăştinoasă de culoare roşie.
Marea bioluminescentă
O mare de un albastru strălucitor fură ochii turiştilor. Este vorba despre marea galactică, cea mai mare întindere de apă bioluminescentă din lume. Fenomentul a fost considerat o legendă la un moment dat, apărând chiar şi în cartea lui Jules Verne - „2.000 de leghe sub mări”. Potrivit cercetătorilor, fenomenul se datorează unei bacterii bioluminescente, Vibrio harveyi, notează atlasobscura.com. Zona luminoasă are 15.400 de km pătraţi. 

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia