Tribuna
Descoperă cele mai frumoase 10 castele din lume. Fortăreața Făgărașului, pe locul doi
Ana Maria MĂTUŞOIU
5973 vizualizari
Descoperă cele mai frumoase 10 castele din lume. Fortăreața Făgărașului, pe locul doi
Lumea este plină de locuri de o măreție impresionantă, care merită văzute măcar o dată în viață, fie că vorbim de insule, cascade, orașe metropolă, clădiri imense, păduri tropicale ori de castele. Da, printre minunile lumii se numără și castelele, aceste clădiri care poartă povești vechi și impresionante, unele aflate, altele rămase nespuse. În lume, există castele fascinante care se întrec în înălțime, frumusețe sau forme. Și România are castelele ei cu care se poate lăuda, câteva dintre ele fiind incluse în topurile celor mai frumoase din lume.

Într-un top al celor mai frumoase castele din lume, unul din România se află pe podium. Clasamentul a fost realizat de Hopper și prezentat de publicația americană Huffington Post. Pe primul loc se află...

Castelul Neuschwanstein din Germania

Primul în clasament, castelul Neuschwanstein din Germania a fost ridicat de Ludovic al II-lea al Bavariei în 1892 și este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din lume, grație locului în care a fost construit: pe un deal aflat deasupra satului Hohenschwangau, în sud-vestul Bavariei. Castelul a fost inclus în "Cele 7 minuni ale lumii" și este cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania. 

Fortăreața Făgăraș, în topul americanilor

Făgărașul oferă al doilea cel mai frumos castel din lume. Cetatea Făgăraș a fost pusă de Hopper pe locul doi în clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, fiind una dintre cele mai mari și mai bine păstrate complexe feudale de tip castel din lume. Construcția cetății situate chiar în centrul municipiului Făgăraș a început în anul 1310, pe locul unei vechi fortificații de pământ și lemn din secolul 12.

Castelul Durham din Anglia, pe locul trei

Castelul aflat pe a treia poziție a podiumului realizat de Hopper a fost creat la sfârșitul secolului XI de William Cuceritorul, ca dovadă a puterii regelui normand în partea de nord a Angliei. În prezent, face parte din patrimoniul UNESCO.

Locul patru, ocupat de Castelul Blarney din Irlanda

Pe locul patru se află o cetate medievală din Blarney, lângă Cook, Irlanda. Castelul Blarney a fost construit de dinainte de anul 1200 și este unul dintre cele mai bine păstrate fortificații medievale din țară. Piatra Blarney, care stă așezată deasupra castelului, are o legendă impresionantă. Se spune că cei care sărută piatra vor vorbi mai frumos și vor fi mai convingători.

Din Scoția, cel de-al cincilea castel

Castelul Edinburgh din Scoția se află pe locul cinci în clasamentul celor mai frumoase castele din lume. Castelul reprezintă o fortăreață ridicată pe o rocă vulcanică care a servit drept bază militară în războiul contra Angliei. Una dintre atracțiile sale este Piatra Destinului, deasupra căreia monarhii scoțieni au fost încoronați timp de secole.

Quebec, pe locul 6, cu Hotelul Fairmont Le Chateau Frontenac

Pe locul 6, cei de la Hopper au clasat hotelul Fairmont Le Chateau Frontenac din Quebec, fondat în secolul al XIX-lea. Este unul dintre cele mai iubite hoteluri din lume, oferind clienților condiții de lux. Castelul este cunoscut ca fiind cel mai fotografiat din lume. De altfel, a apărut în filmele regizate de Alfred Hitchcock.

Castelul Cardiff, pe locul 7

Pe cea de-a 7-a poziție se clasează castelul Cardiff care, potrivit infotour.ro, este un loc istoric mai puțin obișnuit, cu un amestec de stiluri, de la cel roman la cel normand și victorian. Este unul dintre cele mai importante monumente ale capitalei Țării Galilor.

Castelul Villandry din Franța, pe locul 8

În topul americanilor, castelul Villandry din Franța este poziționat pe locul 8. Este unul dintre cele mai vizitate castele din Franța, fiind renumit pentru grădinile sale ornamentale de o frumusețe remarcabilă. Castelul a fost la începuturile sale dat în proprietatea lui Napolean, după care a ajuns în mâinile fratelui împăratului francez, Jerome.

Pe penultimul loc, castelul Heildelberg din Germania

Unul dintre cele mai renumite castele-ruină din Germania, castelul Heildelberg - simbolul reprezenativ al orașului Heidelberg - , se află în topul Hopper pe locul 9. În fiecare an se fac aproximativ 100 de nunți la capela castelului, potrivit infotour.ro.

Castelul Hearst din California, pe ultimul loc

Castelul Hearst prinde și el clasamentul Hopper. Pentru mulți, clădirea este văzută ca fiind castelul din povești al unei prințese. Demult, a fost casa lui William Randolph Hearst, creatorul celui mai mare trust de presă din Statele Unite. După moartea acestuia, castelul a fost donat statului California. 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA