Tribuna
PNL
Capitalele Europei, destinaţii pentru vacanţa de vară
Ana Maria MĂTUŞOIU
4629 vizualizari
Capitalele Europei, destinaţii pentru vacanţa de vară
Vara bate la uşă, aşa că majoritatea ne planificăm concediul, gândindu-ne la sutele de destinaţii în care putem ajunge în lunile următoare. Capitalele Europei pot fi destinaţii excelente de vacanţă, mai ales pentru aceia care nu le-au vizitat niciodată. Europa este plină de frumuseţi, de la clădiri cu arhitectură deosebită, până la parcuri, poduri sau pieţe. Tribuna vă propune un top al unora dintre cele mai frumoase capitale europene, destinaţii pentru vacanţa de vară din 2015. Deocamdată, doar şapte frumuseţi europene intră în lista noastră, urmând ca aceasta să fie extinsă săptămâna vitoare.

Parisul, visul oricărui îndrăgostit. şi nu numai

Majoritatea îndrăgostiţilor visează cu ochii deschişi să viziteze Parisul, care se înscrie pe lista celor mai frumoase capitale din Europa. „Oraşul iubirii” sau „oraşul luminilor”, cum mai este denumită capitala Franţei, reprezintă o alegere şi în această vară. Ce merită vizitat în Paris? Muzee, catedrale şi, neapărat,  Turnul Eiffel, simbolul Parisului. De fapt, primul în lista de obiective turistice pentru orice turist, Turnul Eiffel este vizitat anual de milioane de turişti. Muzeul Luvru, care găzduieşte o colecţie de peste un milion de piese, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame sau Grădinile Luxemburg sunt alte atracţii turistice care se înscriu pe lista de „must seen” în Paris. 

Praga, „mama oraşelor”

„Mama oraşelor”, aşa cum mai este numită capitala Cehiei, este considerată a fi una dintre cele mai populare obiective turistice din Europa. Centrul Vechi, Catedrala Sf. Vitus, Primăria, Ceasul astronomic sau Podul Carol sunt principalele atracţii turistice din Praga.
Pe listă se înscrie şi „Casa care dansează”. Clădirea este construită într-un stil non-convenţional şi este de fapt o clădire de birouri. Pe acoperiş există un restaurant franţuzesc, de unde pot fi admirate râul Vltava şi Castelul Praga. Castelul Praga este cea mai importantă atracţie din Praga şi reprezintă cel mai mare complex medieval din Europa, având 570 de metri lungime şi o suprafaţă de 7,28 hectare.  

Călător în „oraşul muzicii”

Situată în inima Europei şi pe malurile Dunării, Viena, capitala Austriei, se laudă cu o extraordinară moştenire istorică şi culturală. Cel căruia i se mai spune şi „oraşul muzicii”, abundă în obiective turistice. Primăria, Palatul Schonbrunn, Palatul Belvedere, Muzeul Kunsthistorisches, Catedrala Sfântul ştefan, Catedrala Sfântul Charles şi Palatul Imperial Hofburg sunt principalele atracţii turistice din Viena.

Riga, oraşul „aparte”

Capitala Letoniei are un farmec aparte, ce îmbină arhitectura medievală cu stilul Art Nouveau. Dacă vrei să te bucuri de frumuseţile acestui oraş îţi trebuie o vacanţă de câteva zile. Centrul vechi din Riga este plin de clădiri în stil Art Nouveau, biserici, restaurante unde vă puteţi potoli foamea şi setea după o excursie, iar un alt punct de atracţie este cartierul Moscova, diferit de restul oraşului, unde se găsesc obiective turistice impresionante. Fie că vorbim de parcuri, muzee, restaurante, întregul oraş merită vizitat.

Experienţe prin Roma...
Bogăţiile arhitectonice din Roma transformă capitala Italiei într-un loc ideal pentru a petrece vacanţa de vară. Capitala Italiei este vizitată anual de milioane de turişti, principalele atracţii turistice fiind Capela Sixtină, Colosseumul, Fontana di Trevi, Bazilica Sfântul Petru, Columna lui Traian, Castelul Sant' Angelo. 

Budapesta, oraşul reinventat

Situată pe ambele maluri ale Dunării, capitala Ungariei este un loc modern şi istoric, totodată. Oraşul care s-a reinventat de-a lungul timpului, aşa cum apreciază cei de la gotravel.ro, este o destinaţie turistică aleasă din ce în ce mai des de turişti din întreaga lume. Palatul Regal Buda, Podul cu Lanţuri, Palatul Parlamentului, Basilica Sfântul ştefan sau Bulevardul Andrassy sunt câteva dintre principalele obiective turistice din Budapesta.

Turist în cel mai populat oraş din Rusia

Moscova este cel mai populat oraş din Rusia, depăşind 11 milioane de locuitori. Despre capitala situată pe râul cu acelaşi nume se spune că este una dintre cele mai frumoase din Europa. Dacă alegeţi să vă petreceţi vacanţa de vară în Moscova, trebuie să vizitaţi Piaţa Roşie. Este considerată centrul Moscovei şi Rusiei, iar în 2004 a fost inclusă de UNESCO în patrimoniul mondial, datorită sculpturilor şi monumentelor istorice pe care le deţine. O altă atracţie turistică din Moscova este Kremlin, un centru istoric fortificat, format din patru catedrale, patru palate, un zid şi multe tunuri. Potrivit infotour.ro, Kremlinul poate fi vizitat oricând. Intrarea în cetate este liberă, însă cei care vor să viziteze palatele trebuie să plătească. Printre atracţiile turistice din Moscova amintim şi Catedrala Kazan, Catedrala Sfântul Vasile, Palatul Tsaritsyno sau turnurile de la intrarea în oraş.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA