logo
La ceas aniversar
La ceas aniversar
Motto: "Cel mai bun procedeu de a lungi viaţa este să nu o scurtezi" (A. Percek)

Asociaţia Medicilor Pensionari Sibiu are plăcuta ocazie de a felicita şi sărbători un bun coleg nonagenar - dl. doctor Vasile Hodorogea, medic primar de medicină generală, membru fondator al A.M.P. cu rol de mare sufletist în colectivul de conducere. Despre domnia sa, s-au scris, de-a lungul anilor, multe şi lăudabile lucruri, fiind un personaj cunoscut pentru urbea sibiană.
Astăzi, în luna lui Cireşar, împlineşte venerabila vârstă de 90 de ani, într-o formă fizică, psihică şi mentală demnă de invidiat.
În ciuda poverii anilor, a rămas activ şi prezent la cele mai de seamă împrejurări medicale, patriotice şi culturale din calendarul anului, implicându-se şi contopindu-se cu trăirile fiecărui eveniment.
În cadrul A.M.P., prin aportul domniei sale la buna desfăşurare a programelor şi proiectelor pe care ni le-am propus, au fost posibile finalizări de campanii, de donaţii de bani, organizare de excursii, distribuirea unor calendare de artă în scopul strângerii de fonduri pentru demararea proiectului nostru de construire a centrului rezidenţial al furnizorilor de sănătate, precum şi alte iniţiative proprii şi spontane oferite de-a lungul a cincisprezece ani, în mod angajant şi colegial.
Deşi avem şi alţi colegi care au trecut de mult graniţa cifrei de 90 de ani de viaţă, pe doctorul Vasile Hodorogea îl numim onorific "decanul nostru de vârstă" - mereu activ şi plin de solicitudine la tot ce se derulează în cadrul A.M.P.
Domnia sa este "campionul" trofeului vârsta a treia, exemplar purtată printr-un neîntrerupt exerciţiu de prelungire a vieţii şi o disciplină, cumpătare şi o filozofie proprie pe care o împărtăşeşte generos şi cu credinţă, semenilor.
Medic, om de mare cultură, patriot împătimit, iubitor al naturii căreia i-a pătruns în toată profunzimea şi intimitatea tainele, expert în horticultură pe spaţii mici, talentat recitator a sute de versuri din marii poeţi naţionali, dezvăluind un adevărat cult pentru marele poet al neamului românesc - Mihai Eminescu, adăugând nu în cele din urmă, pasionat şi împătimit militant al celei mai dureroase suferinţe a românilor - Basarabia - unde a văzut lumina zilei în urmă cu 90 de ani.
Toate aceste calităţi întregesc un nume sonor, un caracter ferm şi un model pentru seniorii şi tinerii halatelor albe, în faţa căruia cuvintele sunt sărace.
Venim la ceas aniversar să-i mulţumim cordial pentru sprijinul substanţial şi infatigabil oferit pentru o cauză în care vrem să mai credem şi să sperăm, dincolo de umilinţele suportate de la fondarea A.M.P.
Îi mulţumim, de asemenea, pentru donaţia făcută pentru un scop comun şi pentru dovada de înţelegere, colegialitate şi respect cu care ne-a onorat.
Dl. doctor V. Hodorogea a reuşit să ne demonstreze că longevitatea este apanajul oamenilor echilibraţi, activi, pozitivi şi generoşi, nu doar un cod genetic ereditar, bazată pe voinţa şi arta de a şti cum să prelungeşti viaţa spre a nu o scurta.
Primiţi alesele noastre sentimente şi cordiale urări de sănătate şi La mulţi ani printre noi, iubite coleg, dr. Vasile Hodorogea.

Dr. Ecaterina PÂNTEA

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia