logo
FOTO: Eveniment artistic excepţional, la Biserica Evanghelică Avrig
Dan FRÂNCU
1601 vizualizari
FOTO: Eveniment artistic excepţional, la Biserica Evanghelică Avrig

Duminică, Biserica Evanghelică din Avrig a fost gazda concertului „Cerurile declară slava lui Dumnezeu”, un eveniment muzical coral şi instrumental cu adevărat excepţional.

Chiar dacă numărul spectatorilor nu a fost tocmai cel la care s-au aşteptat organizatorii, având în vedere aprecierea şi valoarea de care se bucură cele două coruri dar şi lipsa unei taxe de intrare, concertul a fost un real succes, evoluţia celor peste 80 de artişti fiind răsplătită cu aplauze calde.

Concertul de la frumoasa biserică fortificată din Avrig a fost susţinut de Dresdner Motettenchor (Dresda – Germania), condus de dirijorul Matthias Jung, Bachchor Hermanstadt (corul Bisericii Evanghelice Sibiu), condus de dirijorul Jurg Leutert şi soliştii Sandor Medve, Gheorghe Branici (trompetă) şi Brita Falch Leutert (orgă). (Prezenţa cunoscutului cor german la Avrig a fost prilejuită de un mini - turneu desfăşurat de acesta în Transilvania, ce a cuprins spectacole la Mediaş şi Sibiu, demersurile pentru organizarea acestei reprezentaţii fiind făcute cu mult timp înainte.)

Pentru aproximativ o oră, publicul prezent a asistat la un program deosebit, în cuprinsul căruia piesele corale au fost combinate cu arii instrumentale, cele două coruri participante cântând fie împreună fie separat. Dirijorii spectacolului au fost, rând pe rând, conducătorii celor două coruri.

Concertul a fost organizat şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Avrig.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia