logo
Destine literare reunite într-o singură rapsodie
Adrian POPESCU
1280 vizualizari
Destine literare reunite într-o singură rapsodie

În nota celebrelor Rapsodii Române compuse de George Enescu, la Sibiu activează merituoşi liberi lucrători în arta scrisului, al căror rod literar este reunit în revista culturală "Rapsodia", ce se doreşte a fi chiar un fel de "rapsodie" dedicată slovelor scrise în limba română.
Vineri, membrii Cenaclului Literar "George Topârceanu", cenaclu care urmează să împlinească, pe 1 noiembrie, 14 ani de la înfiinţare, au armonizat lansarea celui de-al 157-lea număr al revistei ”Rapsodia” cu lansarea volumului ”Castelul şi castelanii săi”, semnat de Alexandra Zahariadi Iordanide. Notele de precuvântare urmau să fie rostite de Natalia Potolea, doar că distinsa profesoară, în graba săvârşirii propriului destin, a lăsat în urmă doar un prea blând cuvânt înainte, un fel de dialog cu potenţialii şi virtualii cititori ai acestui volum, considerat ca fiind încărcat de parfum, emoţii şi de amintirile unor drumuri împlinite sau neîmplinite.
Rândurile rânduite spre a elogia creaţia autorului au prins grai prin vocea actriţei Lerida Buchholzer, care a transformat lectura într-o partitură sentimentală, presărată cu pasaje cuceritoare. De facto, în lipsa regretatei Natalia Potolea - în amintirea căreia cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere - preşedintele cenaclului sibian, Aurel Domide, într-un ton blajin şi aşezat, a căutat să ofere celor prezenţi repere dincolo de coperţile volumului, punând în valoare unicitatea cărţii, paleta scriitoricească la care apelează autoarea atunci când pendulează prin universuri paralele.
În final, în referirile redactorului şef al menţionatei reviste (patronate de Cercul Militar Sibiu), Ioan Gligor Stopiţa, autoarea a fost postată în dreptul celor care apelează la instrumentarul prozei scurte pentru a se focusa pe teme autobiografice.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia