logo
Ce păţeşti dacă treci graniţa ilegal
Ioan VULCAN-AGNITEANUL
1007 vizualizari

În Coreea de Nord: 12 ani de muncă silnică; în Iran: închisoare pe termen nelimitat; în Afganistan: imediat te împuşcă; în Arabia Saudită: câţiva ani buni de puşcărie; în China: nu va mai auzi niciodată nimeni de tine; în Venezuela: eşti considerat spion şi ai încurcat-o total şi definitiv; în Cuba: sfârşeşti în puşcăria plantaţiilor cu trestie de zahăr; în SUA: ajungi în inumanele şi experimentalele lagăre de concentrare din Guantanamo.
     În schimb, dacă treci ilegal graniţa Germaniei, Austriei, Elveţiei, Franţei, Belgiei, Olandei, Angliei, Italiei, Greciei sau a Ţărilor Scandinave (Suedia, Finlanda, Norvegia şi Danemarca) primeşti gratuit  ori casă, ori rulotă sau cort provizoriu de locuit, mâncare, bani de buzunar şi asistenţă medicală şi socială, inclusiv frecventarea obligatorie a cursurilor şcolare şi profesionale pentru acomodarea cu limba, religia, cultura, industria, agriculura şi urbanismul civic al respectivelor ţări. Dar şi însuşirea legislaţiei în vigoare a statelor de adopţie, ca astfel să nu mai ai nici un motiv să spui că n-ai ştiut ce ai de făcut! Şi, în sfârşit, primeşti un serviciu pe măsura priceperii şi talentului tău. Cu precizarea că cineva, din umbră, te va supraveghea clipă de clipă. Cel puţin în primii doi trei ani de şedere. Însă ceea ce eşti liber să faci de capul tău este să te întorci definitiv de unde ai plecat. Adică în ţara ta! Cu cât mai repede, cu atât mai bine ţie şi gazdelor tale ocazionale!
     Notă: Ce oameni aproape cumsecade sunt aceşti occidentali europeni! Numai că pentru nemărginita lor bunătate şi toleranţă sunt nevoiţi să îşi tripleze efectivele de poliţie, să îşi mărească numărul închisorilor şi să scoată armata pe străzile principalelor oraşe pentru a preveni, cât de cât, atentatele cu bombă, furturile şi violurile!
     Decât aşa nesigură viaţă, mai bine stau în săraca şi amărâta mea ţară! Aici muncesc sau nu, ceva de mâncare şi de îmbrăcat tot găsesc; primăriile au fucţionari speciali care se ocupă de nevoile mele, poliţiştii şi gardienii publici stradali sunt iertători, iar judecătorii şi grefierii ştiu că în închisori paturile sunt suprapuse. Iar dacă nu sunt cuminţi şi iertători cu mine, va fi vai şi amar de mama lor! Ies în stradă, contra cost, şi protestez împotriva statului dublu şi a modificării legilor justiţei! Ziua dorm, mâncânc, beau şi fumez, iar noaptea strig cât mă ţin gura şi plămânii „Hooooţiiii…hooooooţiiii…!”

 

comentarii
1 comentarii

Nici nu stiu daca sa râd sau sa plâng
Cip
30.12.2017 07:27
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia