logo
Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu încep în 14 octombrie
Vasile ANTIPA
659 vizualizari
Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu încep în 14 octombrie

Un eveniment cultural de amploare va debuta la finele acestei săptămâni. Sâmbătă, 14 octombrie, se dă startul seriei de evenimente dedicate Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu, ediția 2017.  Festivitățile vor dura trei săptămâni, iar locuitorii județului sunt așteptați cu  programe variate. În Dumbrăveni și Sibiu vor urca pe scenă cu programul artistic intitulat ”Pantofiorul dansator” al ansamblului de dansuri populare ”Gyöngyvirág” din Mediaș, dar și în Șmig rolul principal îl va avea păstrarea tradițiilor. În Mediaș, seria de evenimente din acest an pornește prin expoziția socio-fotografică: ”Mediașul și împrejurimile”, deschisă în Turnul Pietrarilor.

Pe 20 octombrie, vineri, trupa ”Lilliput” al Teatrului ”Szigligeti” din Oradea, va prezenta o piesă la Sala Traube, dedicată exclusiv copiilor din clasele primare și din grădinițe. De la ora 19, trupa ”Szigligeti”, îi așteaptă pe cei interesați la spectacolul de gală, de proză și muzică, dedicată aniversării a 200 de ani de la nașterea marelui poet maghiar Arany János, întitulat “De unde și încotro”. În 21 octombrie, sâmbătă, de la ora 10 iubitori de drumeții sunt invitați la o mică excursie, la vizitarea bisericilor medievale din localitățile aflate la numai câțiva kilometri de Mediaș, la Dârlos și la Ațel. Pentru cei care ar petrece timpul liber prin sport, pot participa la un concurs de tenis de masă în sala de tenis de masă a Romgaz de la ora 11. Ziua de sâmbătă se va încheia cu balul strugurilor, organizat în sala de festivități de la Automecanica. Balul va fi deschis ansamblul de dansuri populare ”Gyöngyvirág” din Mediaș, buna dispoziție va fi asigurată de Dj Pici și ansamblul de muzică lăutărească din Ceauș.

În data de  22 octombrie, duminică, de la ora 10 medieșeni sunt așteptați la slujba festivă și la depunerea de coroane de flori în memoria martirilor căzuți în revoluția din 1956. În Mediaș seria de programe dedicate Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu se va încheia cu recitalul lui Földes László Hobo, duminică seara de la ora 18 în sala festivă a Casei Schuller.

comentarii
1 comentarii

Stirea ar fi ca Zilele Maghiare tzin pana la 1 Decembrie si mult dupa aceea...
Mick
11.10.2017 15:34
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia