Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Zile de petrecere pentru maghiarii din județul Sibiu
Vasile ANTIPA
463 vizualizari
Zile de petrecere pentru maghiarii din județul Sibiu

Până în 28 octombrie se desfășoară în județul Sibiu a 20-a ediție a Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri seara la Sala Traube din municipiul Mediaș.

Anul acesta sunt marcați 20 de ani de când toamna, pentru comunitatea maghiară din județ înseamnă evenimente și festivități. Programe pentru copii, teatru, prezentare de carte, vizionare de film, slam poetry, stand-up comedy, spectacole de dans popular și multe alte evenimente își așteaptă publicul timp de zece zile.

Sunt zilele în care comunitatea maghiară din județ are posibilitatea de a participa la evenimente culturale maghiare, deoarece în timpul anului acestea nu sunt accesibile pentru publicul maghiar din județul Sibiu. Aproape zece localități din județ sunt implicate în proiect. Este vorba despre Mediaș, Sibiu, Dumbrăveni, Alma, Șmig, Copșa Mică, Blăjel, Agnita și Boian.

"La ediția din acest an au fost invitați Teatrul Metamorf din Budapesta, Opera Maghiară de stat din Cluj, este programat un concert susținut de trupa Titan, va avea loc Balul Strugurulor, vor avea loc proiecții de film, stand-up comedy, urmând să aibă loc și o slujbă religioasă.

Intrarea va fi liberă la toate punctele din programul manifestării. Direcția de Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Mediaș este și anul acesta partenerul principal al proiectului, iar organizatorii sunt Organizația Județean a UDMR Sibiu, Uniunea Tinerilor Democrați Maghiari din Mediaș, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania-organizația județeană Sibiu și Asociația Culturală Gyöngyvirág", explică organizatorii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia