Tribuna
Week-end deosebit la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag
Vasile ANTIPA
1707 vizualizari
Week-end deosebit  la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Localnicii din Hoghilag, dar și turiștii sunt așteptați în zilele de 3 și 4 august în curtea Bisericii Evanghelice din localitate la ediția 2019 a Sărbătorii Tuberozelor. Hoghilag este primul loc din România unde se cultivă tuberoze încă din anii ’60, fiind denumit de altfel și “tărâmul tuberozelor”.

Primul cultivator român de tuberoze, a fost atestat în Hoghilag în 1963 iar acum există cel puțin 20 de familii care au preluat tradiţia cultivării florilor de la saşi. Fiecare dintre ele deţine în propria grădină câte trei plantaţii diferite, pentru că planta înfloreşte o dată la trei ani.

În programul evenimentului din acest an sunt incluse un tur de vizitare a culturilor de tuberoze ale localnicilor, ateliere creative de parfumerie și de bijuterie florală, precum și proiecții de filme și degustări de mâncare tradițională. Turiștii români, dar și turiștii străini vor putea vizita, de asemenea, cele mai importante obiective istorice și arhitectonice din zonă.

Se vor putea întâlni și cu o parte dintre localnici, mulți dintre ei fiind adevărate personaje. Sărbătoarea Tuberozelor este o experiență surprinzătoare, completă și plină de valoare, promit organizatorii.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA